Dolors Clavell Nadal

Advocada. Junta directiva Associació Promoció Transport Públic

Advocada, especialista en dret administratiu. Dedicada a la defensa jurídica i assessorament de diverses entitats públiques i privades i a l'elaboració de projectes normatius.

Professora en diversos màsters i postgraus universitaris. 

Assessora del procés de regeneració i transformació urbanística del centre històric de Barcelona entre 1988 i 1997.

Consultora en equips de cooperació tècnica en diversos països llatinoamericans.

Diputada del Parlament de Catalunya, entre 2003 i 2010. Presidenta de la Comissió de medi ambient i habitatge, membre de les Comissions de política territorial i obres públiques, justícia, salut, drets de les dones i mundialització de l'economia.

Ponent en diverses lleis, entre elles Llei dret a l'habitatge (de la qual va ser impulsora, membre de l’equip d’elaboració i relatora); Llei avaluació ambiental plans i programes, Llei obra pública, Llei millora urbanitzacions amb dèficits urbanístics, Llei millora barris.  Participant com a tècnica assessora en l'elaboració de la Llei estatal de Sòl de 2007.

Participant a la xarxa Laboratori d'Idees de la Universitat del Païs Basc entorn del desenvolupament urbà i la problemàtica residencial.

Autora de diverses publicacions i articles especialitzats, entre ells Participació i urbanisme; La llei del dret a l'habitatge, en perspectiva; Una política d'habitatge innovadora: l'experiència de Catalunya; Comentaris Llei Urbanisme de Catalunya; Procediments de protecció de la legalitat urbanística.

Contacte: 
Càrrec: 
Advocada. Junta directiva Associació Promoció Transport Públic

Darreres aportacions

La polèmica sobre el Tramvia a la Diagonal de Barcelona està servida, i ens agradaria deixar constància dels criteris que al nostre entendre condueixen a defensar la connexió com a millor opció, des d’un punt de vista del tractament urbà de l’espai, i sota la premissa que en la ciutat l’espai públic té un valor transcendental.