octubre 2016

Entrevista

Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) explica l’estratègia subjacent a les polítiques d’adaptació al canvi climàtic, unes polítiques que han d’assumir necessàriament la complexitat, la flexibilitat i la visió a llarg termini. Amb aquesta entrevista Sostenible.cat inaugura un especial sobre Adaptació al Canvi Climàtic per oferir reflexions i eines estratègiques a tècnics i ciutadans.

Notícia

 

Comença la 23a edició del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient de Barcelona (FICMA), que premia amb el “Sol d'Or Especial” a l'ONG “PROACTIVA OPEN ARMS” i al documental “ASTRAL” d’en Jordi Évole. Sota el lema #ElCambioEstaEnMarcha el FICMA oferirà més de 145 pel·lícules que li prenen el pols al planeta.

Notícia

 

‘Conèixer per canviar’ és el nom del cicle de quatre documentals que tindran lloc els divendres a la tarda durant el mes de novembre.

Notícia

L’edifici “Novíssim”, dependència municipal situada a la plaça de Sant Miquel, és el primer en estrenar la senyalètica creada per certificar-ne la classificació d’edifici “amic a la bicicleta”. Aquest projecte s’inclou en el marc del desplegament de la Mesura de govern de l’Estratègia de la Bicicleta  per tal de donar més protagonisme a la bicicleta a la ciutat.

Notícia

Life+Releach tracta sobre l'ús de noves tecnologies per millorar la gestió de residus als abocadors i disminuir costos. El Parc ambiental de Bufalvent acull una planta pilot en què s’està provant la tecnologia que es desenvolupa per tractar lixiviats a partir de membranes que ja han finalitzat la seva vida útil a les plantes dessalinitzadores.

Notícia

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès inicia la campanya “Jo reciclo” per fomentar la recollida selectiva al comerç local. Es consulta els negocis sobre com gestionen el reciclatge i què caldria millorar en aquest àmbit.

Notícia

Amb aquest lliurament, l’Ajuntament de Sabadell fa palès l’objectiu de canviar l’ús de les zones cultivades que cedeix a la ciutat i l’interès per passar de l’horta recreativa a l’horta social. Les parcel·les pertanyen a l’horta de Can Bages.

Notícia

Sant Cugat del Vallès aprova contractar l’electricitat de les instal·lacions municipals amb energia 100% renovable, de foment del canvi energètic al municipi i de lluita contra la pobresa energètica.

Notícia

L'AMB destina 2 milions d'euros a 24 projectes de carril bici i defineix la nova xarxa 'Bicivia' que iniciarà, entre el 2016 i 2017, a 17 municipis metropolitans, que ajudaran a millorar la connectivitat de les vies pedalables metropolitanes. Aquests projectes formaran part de la xarxa Bicivia, amb 9 grans eixos pedalables que connectaran, de forma directa i segura, tota la metròpolis.

Notícia

El Consell Comarcal de la Selva està inspeccionant les bosses d'escombraries dels veïns de set municipis selvatans per tal d'identificar aquelles persones que no reciclen correctament.