setembre 2016

Notícia

La voluntat de l’Ajuntament és exportar aquesta experiència pilot, emmarcada en el programa Cultiva’t, a d’altres punts del municipi.

Notícia
Els investigadors del CREAF assenyalen el canvi climàtic i els canvis en els usos del sòl com a causes principals.

Més d'un centenar de voluntaris dins del projecte CBMS (Catalan Butterfly Monitoring Scheme), coordinats pel Museu de Granollers i el CREAF, han fet monitoratge de les papallones mediterrànies durant 23 anys. El resultat és que tres quartes parts de les papallones estan perdent individus. El canvi climàtic i els canvis en els usos del sòl són les causes principals.

Notícia

Es tracta de dos vehicles articulats de 18 metres que formen part del projecte ZeEUS (Zero Emission Urban Bus Sistem), un programa europeu que fa proves en deu ciutats amb diferents models d’autobusos elèctrics i híbrids amb l’objectiu d’innovar en tecnologies netes aplicades en el transport urbà.

Notícia

Se'ls facilitarà tota la informació sobre els contractes de neteja i jardineria per tal que puguin avisar de possibles incidències i guanyar eficàcia en la resolució.

Notícia
El 3 d'octubre el barri del Cros s'estrena amb el nou servei

A principis d´any es va dur a terme un procés participatiu en què els veïns del barri del Cros d'Argentona van poder escollir entre tres models alternatius de recollida porta  a porta.

Notícia
La primera jornada del cicle ‘Del Pacte a l’Acció’ crea un marc per compartir estratègies d’adaptació davant la certesa que ja no es poden ajornar més

L’adaptació s’està unint a la mitigació en totes les estratègies i accions de lluita contra el canvi climàtic perquè l’evidència científica confirma múltiples alteracions en els ecosistemes que reclamen una acció immediata. Així s'ha posat de manifest al primer diàleg del cicle de jornades "Del Pacte a l’Acció". Aquest cicle està pensat perquè el món local pugui compartir coneixement i experiències en la lluita contra el canvi climàtic. Un dels reptes principals és com aplicar a cada indret els compromisos globals que emanen del nou Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia.

Notícia

La 6a edició d’Expoelectric presentarà com a gran novetat l’e-Casa, “la llar eficient endollada al vehicle elèctric”, una activitat promoguda per l’Institut Català d’Energia i pionera a nivell europeu que recrearà un habitatge autosuficient energèticament que utilitza el vehicle elèctric com a font d’energia. Aquesta llar estarà equipada amb elements de generació d’energia renovable, com plaques solars i molins de vent, per proveir-se d’energia neta i sostenible.

 

Notícia
Així ho indica un estudi liderat per la UVic-UCC

La biodiversitat de l’aigua dolça s’està reduint a un ritme molt elevat. Aquesta és la principal conclusió que es desprèn de l’estudi que ha dut a terme un equip de científics europeus liderat per la investigadora ICREA i doctora en Biologia de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Sandra Brucet.

Notícia
Tota la informació al nostre especial de la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Un total de seixanta municipis catalans s'han adherit al Dia sense cotxes dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Aquesta participació és una mosta més de la implicació del món local en promoure hàbits de mobilitat més segurs i saludables.

Entrevista
Entrevista a Vandana Shiva, Premi "Right Livelihood" (Premi Nobel Alternatiu) 1993.

La doctora Vandana Shiva és una de les veus internacionals més destacades dels moviments a favor de la justícia social i la protecció del medi ambient. En concret ha fet una gran tasca pedagògica a favor de la conservació de la biodiversitat i el respecte a les pràctiques d’agricultura ecològica o tradicional. És també una de les creadores del concepte de l’ecofeminisme i una de les filòsofes de la ciència més prestigioses a escala internacional.