abril 2016

Notícia

Representants i líders locals reunits a la 8a Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles han mostrat el seu suport a la Declaració Basca, un document que defineix els nous camins perquè les ciutats i pobles europeus puguin convertir-se en municipis productius, sostenibles i resilients, en el marc d'una Europa més habitable i inclusiva.

Notícia

Els petits productors i restauradors de la Xarxa de Parcs Naturals, han tingut una bona oportunitat per donar a conèixer els seus productes a la fira Alimentaria gràcies al programa Parc a taula. Els quatre dies del certamen han significat un gran aparador per fer veure que els espais naturals són llocs on hi ha activitats econòmiques que ajuden a la gestió i dinamització d'aquests territoris i que es complementen amb les accions per a la protecció del paisatge i de preservació dels seus valors naturals i la biodiversitat.

Notícia
L’Executiu català es compromet a revisar els objectius establerts i a presentar la seva contribució el 2020

El Consell Executiu ha ratificat l’acord sobre el canvi climàtic que 195 països van aprovar per unanimitat durant la XXI Conferència de les Parts (COP21, de les sigles en anglès), la cimera que es va celebrar el desembre passat a París.

Notícia

581 domicilis de Sant Vicenç de Montalt pagaran més barat el rebut de la taxa d’escombraries d’enguany, en haver realitzat diverses visites al servei de deixalleria. D'altres també rebran bonificacions per compostage casolà.

Notícia

El projecte consta d'un vídeo promocional i cartelleria informativa amb horaris, telèfons i punts per a dipositar les deixalles.

Notícia

El projecte, que té una reconeguda funció social, educativa, lúdica i de benestar personal, ha tingut una gran acceptació entre la ciutadania des que es va iniciar l'any 2011
 

Notícia

El Patronat de la Fundació Lleida 21 es va reunir a la Paeria de Lleida, on va donar a conèixer el seu pla de treball per l'any 2016, que es centrarà en la gestió de projectes ambientals, la sensibilització ambiental de la ciutadania i la recerca de finançament i la gestió de subvencions.

Notícia

Del 27 al 30 d’abril, un total de 29 convidats, locals i internacionals, com Susan George, presidenta del Comité de planificació del Transnational Institute d’Amsterdam; Vandana Shiva i Chico Whitaker, premis Nobel Alternatius; Lluís Martínez Sistach, cardenal i arquebisbe emèrit de Barcelona; i Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau, entre d’altres, es reuniran a la ciutat comtal per reflexionar en torn a un nou paradigma de convivència planetària, un model que aposta per la xarxa de la vida.

Entrevista
Entrevista a Janet Sanz, quarta tinenta d'alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona. arrel de la 8ª Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles

L’Ajuntament de Barcelona participa en la 8ª Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles "Acció transformadora: el potencial d'Europa". Organitzada per l’ICLEI, aquesta conferencia reunirà, entre el 27 al 29 d’abril a Bilbao, més de 1.000 representants de governs regionals, institucions europees i internacionals, entre d’altres, per intercanviar experiències i debatre sobre temes com la governança local, el potencial urbà, el mercat d'innovació o la rellevància de les ciutats productives a Europa.

Notícia

Això ha estat possible gràcies a la instal·lació d'un software de monitorització (DEXCell) que controla, cada 15 minuts, el consum real d'electricitat i que ha permès detectar una sèrie de consums innecessaris durant les nits o els caps de setmana.