febrer 2016

Notícia

Una investigació internacional que es publica a Nature, amb participació de l'Institut de Ciències del Mar del CSIC, descriu la comunitat d'organismes planctònics que participen en l'eliminació de carboni de les capes superiors de l'oceà

Notícia

Badalona, A Coruña, Barcelona, Cadis, Madrid, Oviedo, Pamplona, Santiago de Compostel·la, Saragossa i València encapçalen una inciativa amb l’objectiu de canviar la mobilitat actual

Entrevista

Immaculada Costa és vicepresidenta de la Xarxa i Diputada de la Diputació de Tarragona. Arrel de la 16a Assemblea ens parla del paper de la Xarxa com a coordinadora de les administracions locals en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat i dels  reptes de futur de la Diputació de Tarragona en aquest àmbit.

 

Notícia

Seguint les recomanacions de l’Agència Local de l’Energia d’Osona (ALEO) i d’acord amb l’experiència acumulada en instal·lacions similars fetes per l’Ajuntament de Manlleu els últims deu anys , s’ha fet una renovació energètica activa per modernitzar el sistema de control, regulació i monitoratge per actuar sobre la caldera i també sobre part dels consums elèctrics del centre.

Notícia
També es treballarà amb la ciutadania el "Compromís del Vallès Occidental per al clima".

El nou Pla d'Actuació Comarcal inclourà mesures de reducció d'emissions i promoció de les energies renovables. El Consell Comarcal del Vallès Occidental engegarà les accions pertinents perquè el Vallès Occidental sigui un referent en la lluita contra el canvi climàtic.

Notícia

La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla de mobilitat sostenible del Museu Marítim de Barcelona. Es tracta d'un document amb un total de 24 propostes que es poden agrupar en dos grans blocs de cara a millorar la mobilitat dels treballadors com també la dels visitants i de l'entorn

Entrevista
Gemma Nohales ens explica els resultats del projecte SCOW i la importància de que es faci una bona recollida i tractament de la matèria orgànica

SCOW(Selective Collection of the Organic Waste in Tourist Areas and Valorisation in Small-scale Composting Plants) és un projecte europeu que té com a finalitat la promoció de nous models de recollida i de reciclatge de la matèria orgànica. El projecte ha estat coordinat per Marta Vila i Gemma Nohales des de l’àrea de Residus i Cicle dels Materials de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona i hi han participat un total de 6 països.

Notícia

L’alcaldessa, Mercè Conesa, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, han assistit a la posada en marxa d’un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics que s’ha instal·lat a l’aparcament de l’estació de Volpelleres dels FGC.

Notícia

Un total de 33 centres educatius de Sabadell van signar, el dijous 18 de febrer, al Casal Pere Quart, l’adhesió al programa municipal Agenda 21 Escolar del curs 2015-2016.