desembre 2015

Notícia

El Pla d'Acció d'Energia Sostenible de Sant Boi (PAES) plantejava com a objectiu principal reduir en un 20% les emissions de CO2 generades per la ciutat. L'any de partida per fer els càlculs era el 2005 i l'any previst per assolir l'objectiu, el 2020. Les últimes dades oficials disponibles confirmen que, a finals de l'any 2012, Sant Boi ja havia reduït les seves emissions en un 23%.

Notícia

El ple ordinari del mes de desembre ha donat compte del dictamen de presidència pel qual la Diputació de Barcelona s'adhereix al text aprovat a la Cimera dels governs locals contra el canvi climàtic, celebrada el passat 4 de desembre a París.

Notícia

Satisfacció de part de les organitzacions impulsores de la moció aprovada ahir amb el suport de tots els grups municipals del consistori

Notícia
El Departament d'Ensenyament de la Generalitat ha lliurat a l'escola aquest reconeixement per les actuacions mediambientals que desenvolupa des de l'any 2008
Notícia
El 75% dels fons LIFE-Nature de la Unió Europea s'haurien destinat a espècies no amenaçades i en regions on no hi ha risc. Aquest fet podria arribar a limitar la seva capacitat per assolir els objectius de conservació previstos.
Notícia

S'investiguen les solucions d'enginyeria més eficients per combatre l'impacte costaner de l'escalfament global al conjunt del planeta. En els propers quatre anys, en el Canal d'Investigació i Experimentació Marítima del LIM s'assajaran les possibles solucions per combatre l'escalfament global, amb fons de la Unió Europea.

Reportatge

París marca un abans i un després. El resultat de la cimera porta a un esquema de lluita contra el canvi climàtic amb vocació de llarga durada, que involucra tota la comunitat internacional, accepta diferents graus d'esforç per part dels actors, i crea un sistema de revisió periòdica de la implantació de les mesures.

Notícia

La regidoria d'Espai Públic de l'Ajuntament d'Argentona ha posat en marxa el web www.argentonaenergia.cat, un nou portal que ofereix informació i dades  en relació al consum de llum, aigua i gas dels equipaments municipals.

Notícia

Durant tot l'any 2015, tant el Parc Natural del Montseny com el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac han estat treballant conjuntament amb els actors locals (ajuntaments, consells comarcals, empresaris turístics, associacions, etc.) en la renovació de l'estratègia i el Pla d'acció de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) per al període 2016-2020.

Notícia
L'alcalde de Mollet Josep Monràs i el regidor de Projectes Europeus, Raúl Broto, s'han reunit a Brussel·les amb la Direcció General de Medi Ambient de la UE després que Mollet hagi estat guardonada amb l'European Green Leaf 2015. La trobada ha servit per signar un acord de col·laboració amb la Comissió Europea, qui públicament ha elogiat Mollet per les seves polítiques adreçades al medi ambient.