octubre 2015

Notícia

L'escalfament del mar i l'acidificació dels oceans podrien convertir zones mediterrànies úniques per la seva biodiversitat d'espècies i hàbitats en entorns cada vegada menys atractius per als que realitzen activitats recreatives. Un exemple significatiu és el possible impacte d'aquestes pressions ambientals en zones de busseig caracteritzades per fons de corall i espècies endèmiques com les gorgònies, entre les que s'inclou l'emblemàtic corall vermell. Així es desprèn d'un estudi realitzat per investigadors de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), publicat a Environmental and Resource Economics, que determina que, a més de l'important cost ambiental que ocasiona, l'augment sense precedents del diòxid de carboni provocat per l'acció humana des de la Revolució Industrial podria tenir també un cost econòmic per a aquells sectors que viuen del mar.

Notícia
L'Ajuntament de Mollet ha participat a Brussel·les a la Setmana de les Ciutats i Regions europees (Open Days) després que la ciutat hagi estat escollida com a bon exemple en la gestió de projectes europeus en el marc del Programa Europeu de Cooperació Territorial (URBACT). El reconeixement a Mollet li ve donat per la seva implicació i la seva gestió amb el projecte Diet for a Green Planet mitjançant el qual s'afavoreix el menjar de proximitat i ecològic a les escoles de la ciutat, respectant al màxim el medi ambient.
Reportatge
La Fira d'Economia Solidària de Catalunya (FESC) reuneix 136 iniciatives socials i sostenibles en una fira de projecció internacional.

En un moment de crisi social, econòmica i ambiental la ciutadania està demanant altres maneres de conviure més beneficioses per a la majoria, on les persones siguin l'eix central. En aquest marc s'ha celebrat la quarta edició de la Fira d'Economia Solidària de Catalunya (FESC) a Barcelona (concretament, el passat 24 i 25 d'octubre), al complex fabril Fabra i Coats de Sant Andreu de Palomar. A finals de novembre de l'any passat, 2014, l'economia solidària i social ja va ser el motiu del reportatge Emprendre per millorar la societat. Avui, quasi un any després, què ha canviat? 

Notícia

El diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, ha fet, aquest 22 d'octubre, lliurament de bicicletes elèctriques a 20 ajuntaments de la demarcació de Barcelona, que destinaran a diferents serveis municipals. En aquest acte, Junyent ha remarcat la línia estratègica de la Diputació de Barcelona en promocionar la mobilitat tova i en la política general d'eficiència energètica, que es manifesta a través del Pacte dels alcaldes i en la lluita contra el canvi climàtic.

Notícia

Iniciatives d'aprofitament de Grècia, Itàlia, França, Portugal i Espanya es reuniran a Barcelona per compartir reptes comuns. L'acte organitzat per la Plataforma Aprofitem els Aliments comptarà amb la presència de l'activista internacional Tristram Stuart. 

Notícia

Aquest 17 d'octubre s'ha celebrat la cursa de mitjans arreu de Catalunya, una comparativa cívica de cost econòmic, impacte ambiental i temps de viatge entre cotxe i transport públic. Emmarcada a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, es recrea un desplaçament urbà entre dos punts, o interurbà entre l'Ajuntament d'un municipi i la capital de demarcació, emprant, com a mínim dos participants: un en cotxe propi i l'altre en transport públic.

Notícia

El Saló de Cent de l'Ajuntament ha rebut una representació dels centres educatius que han signat el compromís de treballar per promoure la sostenibilitat a l'entorn educatiu. En concret, hi han anat un centenar dels 351 centres que integren enguany el programa "Escoles + Sostenibles".