agost 2015

Reportatge

Ronan Uhel, cap del programa de Sistemes Naturals i Vulnerabilitat de l'Agència Europea del Medi Ambient, va presentar a Barcelona l'informe El medi ambient a Europa: estat i perspectives - SOER 2015, un document que es publica cada 5 anys i que recull les dades més actuals, així com una important projecció de futur.  Ho va fer  en el decurs de la jornada  El Medi Ambient a Catalunya i Europa.

Notícia
Una vintena d'entitats i empreses col·laboren per aprofitar els excedents del sector de la restauració i del comerç d'aliments al detall.
Notícia
El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat i l'Associació Espigoladors han signat un conveni perquè aquesta entitat s'encarregui de la distribució i processament de les fruites collides a l'Arborètum de la Masia de Can Comas, seu del centre d'informació i les oficines del Parc Agrari del Baix Llobregat. Aquesta entitat també s'encarregarà de realitzar activitats d'aprofitament alimentari.
Notícia

Un total de 1.800 hectàrees de les partides de la Caparrella, Rufea, Butsènit i Malgovern es veuran beneficiades per la instal·lació de reg a pressió, unes millores que comportaran un 45% d'estalvi d'aigua i l'increment de la qualitat dels productes agrícoles lleidatans.

Notícia

El model matemàtic desenvolupat pel CREAF i el CTFC és capaç d'estimar la probabilitat que té un paisatge de tenir un incendi conduït pel vent, per la forma del terreny o per la quantitat de combustible disponible pel foc.  Aquesta eina pot servir per millorar la planificació de les estratègies d'extinció dels incendis i adaptar les mesures de prevenció davant el nou escenari de canvi climàtic.

Notícia

Durant els darrers mesos l'ANG ha organitzat dos àpats populars d'aprofitament, una recollida de minves del camp, formacions i assessoraments a professionals per promoure la sensibilització de ciutadans, comerciants i restauradors envers la problemàtica del malbaratament alimentari. A través del web que ara presenten, La Manduca no caduca, pretenen captar fons per continuar realitzant accions per reduir el malbaratament alimentari.

Notícia

El Pla d'Acció d'Energia Sostenible elaborat pel municipi ha estat avaluat i acceptat per l'Oficina del Pacte dels Alcaldes de la UE