març 2015

Notícia

S'obre la porta a l'anomenada "mineria d'abocadors", per extreure recursos dels dipòsits controlats, activitat que podria comportar la creació de nous llocs de treball i reduir la dependència exterior d'algunes matèries primeres.

Notícia

Naomi Klein (Montreal, 1970) va visitar Barcelona el 27 de març per presentar el seu últim llibre This Changes Everything: Capialism Vs. The Climate  (Això ho canvia tot. El capitalisme vs el clima). Klein va aprofitar una roda de premsa i també una multitudinària conferència al Centre de Cultura Contemporània per rebutjar de ple les habituals tesis derrotistes dels mitjans de comunicació sobre la pobra resposta al canvi climàtic. Klein veu el canvi climàtic com una gran oportunitat per substituir l'actual model energètic i a la vegada el pensament polític hegemònic arreu del món durant els darrers 30 anys: el neoliberalisme.   

Notícia

La declaració de Collserola com a Parc Natural, l'any 2010, va comportar la redacció d'un nou Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge (PepNat) que substituís l'encara vigent Pla Especial d'Ordenació i Protecció del Medi Natural del Parc de Collserola (PEPCo), de l'any 1987. Aquest nou document de planejament vol ser una oportunitat per repensar el Parc i per afrontar els nous reptes d'aquest espai natural que comparteixen 9 municipis.

Entrevista

Javier Agirre és el director de Ihobe, la Societat pública per a la gestió ambiental del Govern Basc. És geòleg i màster en enginyeria ambiental, especialista en gestió de residus. Javier Agirre és un dels agents que ha fet possible que avui el País Basc estigui en l'avantguarda europea en gestió de residus i és, sens dubte, una de les veus imprescindibles per entendre l'economia circular. D'això va venir a parlar-nos a l'III Fòrum Medi Ambient i Món Local.

Entrevista

José Manuel Moreno Rodríguez, és vicepresident del Grup II del Panell Intergovernamental per al Canvi Climàtic (IPCC). És Catedràtic d'Ecologia i director del Departament de Ciències Ambientals de la Universitat de Castella-la Manxa. Té una visió privilegiada de com ens afectarà el canvi climàtic. Ens parla en aquesta entrevista dels impactes, de la necessitat de preparar-nos, però sobretot de la urgència d'actuar.Amb un clic a la imatge podeu accedir al vídeo!