octubre 2013

Notícia

L'edifici, que disposa de la certificació energètica de classe A, assegura un bon comportament tèrmic amb cobertes i façanes ventilades i maximitza el gruix de l'aïllament.

Notícia

La normativa, que incidirà en els usos d'aquests espais, entrarà en vigor al 2014. Els representants dels horts urbans reclamen que estigui en compte la funció "socialitzant".

Notícia
Del 25 al 29 de novembre de 2013 se celebrarà la primera edició del Congrés amb sessions a les 4 capitals, impulsat des de la societat civil catalana.

Mariano Marzo, Josep Enric Llebot, Salvador Samitier, Juan Alario, M. Teresa Costa, Joan Nogué, Xavier Flotats, Valeriano Ruiz, Javier García Breva, Luisa F. Cabeza, Joan Salvadó són només uns quants dels experts del sector que participaran a CoEnerCat. A més, també hi ha experts de prestigi internacional que explicaran les seves experiències i aportaran la seva visió des de fora, com ara Paul Fleming, (Leicester, UK), Henrik Lund (Aalborg, Dinamarca) o Harry Lehman (Alemania).

Entrevista

'Orgull' és la paraula que més repeteix Joan Figueras, l'alcalde de Cadaqués, després que una prova pilot de deu setmanes del sistema de dipòsit i devolució d'envasos de begudes d'un sol ús hagi aconseguit els mateixos nivells de retorn que els dels països on ja fa anys que està implantat. En dos mesos i mig es va passar d'un 12% de recuperació d'envasos a una mitjana del 76%, amb pics de fins al 91%.

No és d'estranyar doncs la satisfacció que han mostrat en la presentació dels resultats tant des de l'Ajuntament de Cadaqués com des de les entitats impulsores de la prova pilot: la Fundació per a la Prevenció de Residus i Consum Responsable de Catalunya (FPRC) i l'Associació Retorna, amb la supervisió de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC).

Notícia
Els tallers i xerrades que s’han adreçat als estudiants de la ciutat han servit per promoure les noves tecnologies en favor de l’eficiència energètica.
Notícia

El MNAC va ser l'escenari, el passat 15 d'octubre, de l'entrega de guardons de la setena i darrera edició dels Premis Disseny per al Reciclatge 2013, que donen pas a un nou Premi centrat en l'ecodisseny, previst per a l'any 2015.