desembre 2012

Notícia

Del 12 al 14 de desembre, prop d'un centenar d'experts europeus es van reunir a Atenes per analitzar com les autoritats locals i regionals poden millorar la seva recollida de residus i les polítiques de reciclatge. Aquesta reunió, organitzada per Efxini Poli, la Xarxa d'Autoritats Locals de la Regió d'Àtica, tenia l'objectiu de compartir l'experiència dels socis del projecte R4R (Regions per al Reciclatge) amb els municipis i les regions gregues. Va permetre presentar els primers resultats del projecte relacionats amb els instruments locals que ajuden a assolir un bons resultats de reciclatge.

Notícia

La segona mostra d'arbres de Nadal reciclats de Manlleu supera amb escreix el volum de la primera edició i s'estén al llarg de la totalitat de les voltes de la plaça.

Notícia
L'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona prioritza les subvencions associades a la instal·lació d'estufes i calderes de biomassa en la convocatòria del 2013 per a la concessió d'ajuts econòmics a les explotacions forestals, empreses agrícoles ramaderes, empreses de serveis i millora dels habitatges i la restauració del patrimoni arquitectònic, i a les entitats culturals en l'àmbit dels parcs naturals gestionats per la Diputació de Barcelona. El termini per presentar sol·licituds finalitza el proper 28 de febrer.
Notícia
El nou pla marca com a objectiu la reducció d'un 10% en la generació de residus per càpita a Barcelona. L'Ajuntament donarà més èmfasi a la prevenció, la reutilització i el reciclatge.
Notícia
Les entitats veuen el nou procés de constitució nacional 'com una oportunitat per promoure el canvi ambiental'.
Notícia

Els representants de les diputacions de Girona, Lleida i Tarragona van manifestar la seva voluntat d'adherir-se a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat en la segona reunió de Comissió de Seguiment. La reunió va estar presidida per Mercè Rius diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i vicepresidenta de la Xarxa.