novembre 2012

Notícia
Experts presenten en CONAMA un detallat pla d'acció per reorientar el sector de l'habitatge cap a la rehabilitació energètica a Espanya.
Notícia

El 1986 es va aprovar el Pla especial de protecció del Parc del Garraf. Aquest espai va gaudir d'una notable ampliació del seu àmbit el 2002, fins arribar a les 12.374 hectàrees actuals, de manera que connecta amb els parcs d'Olèrdola i el Foix. Enguany se celebra el 25è aniversari d'aquella primera aprovació. És per això que s'han organitzat dues jornades tècniques i diverses activitats festives obertes a tothom.

Entrevista

L'Alfons és uns dels cinc ambientòlegs fundadors de l'associació sense ànim de lucre "De menjar no en llencem ni mica". Amb només un any de vida, estan fent una tasca fantàstica de conscienciació ciutadana sobre el problema del malbaratament alimentari, i tot això mitjançant la difusió de coneixement,l'intercanvi d'opinions i molta creativitat.

(Entrevista publicada a Etselquemenges) 

Notícia
Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de Teià i Alt Maresme han obtingut els premis de prevenció d'incendis forestals que cada any convoca la Diputació de Barcelona, i que aquest dissabte 24 de novembre han estat lliurats pel president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, en una festa que ha aplegat més de 500 persones a Tordera. Enguany optaven als premis 18 candidatures.
Notícia
Experts del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han participat en un estudi internacional que conclou que l'estrès ambiental que suposa el canvi climàtic esta provocant que la majoria dels arbres del planeta, tant de boscos àrids com de boscos tropicals, estiguin fent funcionar el seu sistema vascular prop dels seu llindar de seguretat. Això els fa cada cop més susceptibles als episodis de sequera ja que aquests podrien provocar-los embòlies en el sistema circulatori.
Notícia
L’any que ve Sant Cugat acollirà el Congrés Nacional de Medi Ambient (CONAMA Local).

La ciutat pren el relleu de Vitòria-Gasteiz i debatrà sobre l'aprofundiment de la sostenibilitat a escala urbana per reformular les ciutats i transformar-les en espais més sostenibles i habitables. L'anunci oficial d'aquest esdeveniment el farà l'alcaldessa en el marc del CONAMA 2012, que té lloc a partir de dilluns a Madrid. L'Ajuntament també participa en l'edició d'enguany exposant el model de ciutat intel·ligent i sostenible

Notícia

No són obligatoris, però suposen una millora substancial. Els plans locals de prevenció de residus poden ser la clau per assolir i millorar els objectius marcats per la normativa marc europea i la llei espanyola, tal i com es va explicar en la 10a Jornada de prevenció de residus, organitzada per l'Agència de Residus de Catalunya durant la Setmana Europea sobre aquest tema.