juny 2012

Notícia
Alguns centres docents de Vilanova i la Geltrú han involucrat els alumnes en processos creatius centrats en la reutilització i el reciclatge
Notícia
El passat 26 de lluny, el Parc Agrai del Baix Llobregat va cumplir 14 anys. D'ençà que el 1998 es va constituir, fruit de la voluntat de treball de la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Unió de Pagesos i els 14 municipis que hi aporten sòl agrícola (al qual s'incorpora la Generalitat de Catalunya l'any 2006), el Consorci del Parc Agrari s'ha convertit en un model i referent mundial.
Notícia
Avantatges i reptes a superar per les Empreses de Serveis Energètics (ESE) d’enllumenat públic
En el marc de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2012 (EUSEW 2012) es van celebrar dues jornades: la II Jornada Tècnica d'Empreses de Serveis Energètics en Enllumenat Públic, organitzada pel  Col·legi d'Enginyers; i una trobada coordinada per l'ICAEN al Palau Robert. En ambdues trobades es van tractar temes tan diversos com la mesura dels estalvis aconseguits, els sistemes de finançament, les clàusules del contracte, les característiques de la llum, casos reals, etc; entorn les ESE i l'enllumenat públic. Les visions van ser múltiples i variades entre els agents assistents: ESE del sector, dissenyadors de la il·luminació exterior, ens públics, finançadors, etc.
Notícia
La Diputació de Barcelona valora amb el Ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, el document final de Rio+20
Reportatge
Les delegacions que han assistit a la Cimera de la Terra Rio+20 han renovat compromisos passats i han acordat encarar nous reptes, però no han donat forma definitiva als instruments que han d'ajudar a superar-los. Si bé no s'ha retrocedit, els avenços han estat limitats.
Notícia
L'Ajuntament de Rubí ajuda els centres educatius públics a fer un ús eficient de l'energia a través del projecte 50/50
Notícia
Les platges de Torredembarra reben 5 distincions “Bandera blava” que corresponen a 3 platges, a un "Centre Blau", Cal Bofill; i a un “Sender Blau”