gener 2012

Notícia
El Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC) han unit les seves capacitats científiques i de gestió amb l'objectiu de reforçar un programa de recerca i seguiment del medi natural, que es vol sigui un referent en l'àmbit català, espanyol i europeu, a través d'un conveni de col·laboració, signat aquest 30 de gener. 
Notícia
Diverses escoles bressol, d'educació primària i de secundària de municipis com Sant Boi de Llobregat, Sant Just Desvern, el Prat de Llobregat o Barcelona s'abasteixen regularment de fruites i verdures que es cultiven en l'àmbit del Parc Agrari del Baix Llobregat, fent una aposta clara pels productes de proximitat.
Entrevista
Tim Jackson és professor de desenvolupament sostenible a la Universitat de Surrey (Regne Unit) i director del grup de recerca sobre estils de vida, valors, i medi ambient (RESOLVE en l'acrònim anglès). Aquest grup assessora al govern britànic i a altres executius del món en polítiques relacionades amb el comportament ciutadà en relació a l'energia. Jackson ha visitat Barcelona per presentar el seu darrer llibre Prosperity Without Growht, editat en castellà per Icaria i Intermón Oxfam. La seva tesi és tot un repte: no sortirem de la situació en què ens trobem sense una nova economia on el benestar es desvinculi del creixement. Tim Jackson no defineix completament el nou model, però dóna pistes de quins han de ser-ne els elements constitutius.
Notícia
El Butlletí Oficial de la Província (BOP) del 29 de novembre de 2011 ha publicat les Bases específiques de les subvencions als centres d'educació infantil i d'ensenyament secundari que utilitzin equipaments pedagògics en els Parcs que gestiona la Diputació de Barcelona per a l'any 2012. La data final de presentació és el 29 de febrer en primer lloc i l'1 d'octubre en segon.
Notícia
Del 28 de gener i fins a l'octubre, l'Ajuntament posa en marxa el primer programa de rutes guiades per conèixer les activitats d'agricultura urbana i els beneficis que aporten al conjunt de la ciutat.
Notícia

El vicepresident tercer de la Diputació, Josep Llobet, ha lliurat avui a l'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, els estudis de millora energètica de les escoles Ramon Macip-Dolors Granés i Germans Corbella de la localitat, que tenen l'objectiu d'aportar al consistori una anàlisi tècnica i rigorosa sobre el consum energètic, reduir les emissions de CO2, el confort dels usuaris de l'escola i la proposta de possibles millores.