desembre 2011

Notícia
Un ramat format per 300 ovelles i 20 cabres pasturarà pel Parc Natural de la Serra de Collserola per ajudar activament en les tasques de prevenció d'incendis forestals netejant el sotabosc. El ramat ha estrenat la nau que es va construir recentment a la finca de Ca n'Oller, al municipi de Montcada i Reixac.
Notícia
L'Ajuntament de Sant Celoni i la Diputació de Barcelona han signat un conveni de col·laboració per a la ubicació, a l'Oficina de turisme de Sant Celoni, d'un punt d'informació del Parc del Montnegre i el Corredor i del Parc Natural del Montseny. L'objectiu d'aquest conveni és potenciar les activitats i actuacions per al foment i ordenació de l'ús públic i facilitar la informació als visitants dels parcs i del municipi.
Notícia

Amb una nova iniciativa s'han fabricat arbres de Nadal i garlandes amb materials reutilitzats per guarnir l'espai públic d'una manera més respectuosa amb el medi ambient

Notícia
L'Àrea d'Investigació de Quiròpters del Museu de Ciències Naturals de Granollers ha constatat per primera vegada al Parc Natural de la Serra de Collserola, la presència del nòctul petit (Nyctalus leisleri) i del ratpenat de bosc (Barbastella barbastellus) aquesta tardor. El primer és un ratpenat típicament forestal que migra des del centre i nord d'Europa fins a terres mediterrànies per aparellar-se i hivernar mentre que el segon és una espècie sedentària típicament forestal i amenaçada.
Notícia
El seguiment de l'avifauna que fa la Diputació de Barcelona al Parc Fluvial del Besòs ha facilitat l'avistament de tres espècies noves i diverses observacions d'ocells escassos al llarg d'aquesta migració postnupcial. La dada més sorprenent ha estat la del repicatalons rústic (Emberiza rustica) observat el 30 de novembre al prat del marge de la banda de Barcelona.
Notícia
El conseller de Territori i Sostenibilitat (TES), Lluís Recoder, i el president de l'Agrupació de Fabricants de Ciment de Catalunya, Àngel Cercós, han signat un acord voluntari que, entre altres, preveu la signatura d'un protocol d'actuació perquè les fàbriques de ciment redueixin les seves emissions quan es produeixi un episodi ambiental de contaminació, igual que ho faran les elèctriques i altres focus emissors, com és el trànsit, que n'és el principal responsable (gairebé un 50% de les emissions). L'acord signat va més enllà i inclou un paquet de mesures per millorar l'impacte ambiental de les cimenteres, considerades un sector estratègic en l'àmbit de les infraestructures a Catalunya. També preveu un pla per reduir gradualment les emissions de CO2fins a un 40% l'any 2015.
Notícia
L'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona ha editat 15.000 exemplars d'un díptic informatiu sota el nom "El parc, deixa'l net" amb l'objectiu que els usuaris de la Xarxa de Parcs Naturals no llencin les deixalles que generin a qualsevol lloc i se les emportin a casa. La distribució del fulletó es farà a través dels informadors dels parcs i dels punts i oficines d'informació.
Notícia

El coneixement de la normativa aplicable i les seves repercussions jurídiques, l'avaluació, la planificació, la gestió, la comunicació i sensibilització, el control i paper de la policia local, i la mediació. Totes aquestes són les eines que s'han repassat en el Seminari organitzat per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.