novembre 2011

Notícia
La delegació catalana que participarà a la Cimera de Canvi Climàtic de les Nacions Unides, encapçalada per Josep Enric Llebot, secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, marxa avui cap a la ciutat sudafricana de Durban on representants dels governs del món, d'organitzacions internacionals i societat civil debatran fins divendres de la setmana vinent el procés internacional de lluita contra el canvi climàtic.
Notícia
Què tenen en comú Amsterdam, Bangalore, Barcelona, Birmingham, Bolonya, Boulder City, Buenos Aires, Màlaga, París, Portland, Rio de Janeiro, Sant Francisco, Santander, Santiago de Xile, Sao Paolo, Seül, Sidney, Tongxian i Vitacura? Totes són smart cities i totes tenen delegacions a Fira de Barcelona per assistir a la primera edició de Smart City Expo & World Congress, el saló i congrés que aborda, del 29 d'octubre al 2 de desembre, els reptes de transformació de les actuals urbs en ciutats intel·ligents des d'una perspectiva global i que reuneix a experts i empreses capdavanteres en la matèria per debatre les necessitats i mecanismes de desenvolupament de ciutats smart.
Reportatge

Restaurar mobles. Reparar electrodomèstics. Utilitzar els ingredients sobrers del rebost, per a un àpat diferent. Crear noves eines d'estris fets malbé. Recrear-se en la creativitat del potencial que tenen els objectes que cal reparar. Aquestes activitats són les que ha promogut la III Setmana Europea de la Prevenció del Residu, els objectius de la qual són encomanar valors que facin repensar les deixalles i donar pas a noves realitats, amb l'ajuda de la creativitat, l'esforç i l'interès en la prevenció dels residus i el reciclatge.

Analitzem 5 experiències exitoses en aquest sentit dutes a terme a Sant Boi de Llobregat, Terrassa, Hospitalet de Llobregat, Tiana i en l'àmbit de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

Notícia

La IX jornada de Prevenció dels Residus Municipal, organitzada per l'Agència de Residus de Catalunya a Barcelona, ha posat en relleu els grans costos econòmics i ambientals del malbaratament alimentari. Al mateix temps, s'han definit els mètodes de prevenció com un instrument clau per mitigar aquest problema, sense oblidar altres polítiques i estratègies complementàries. També s'ha posat de manifest la paradoxa que representa la coexistència del malbaratament i la fam.

Notícia

El carrer de Cèsar Martinell és el primer carrer de Catalunya que compta amb un sistema de gestió integrat que permet, gràcies a l'aplicació de noves tecnologies, estalviar en la despesa ordinària i fer una ciutat més habitable i sostenible  

Notícia
Guia española de recomendaciones para el reciclaje de aguas grises vol ser un document de referència per a tots els agents implicats en l'aprofitament de les aigües grises, que són aquelles aigües residuals que es generen principalment en la vida quotidiana a la llar, ja sigui en el bany o en el rentat de roba, excloent-hi les que provenen de l'inodor (aigües negres). La guia s'ha presentat en el decurs d'una jornada tècnica celebrada a Barcelona per Aqua España, associació que agrupa a empreses de tractament i control d'aigua.
Notícia
L'Ajuntament de Barcelona treballa en el seu Pla de prevenció de residus, amb l'objectiu de reduir la generació de brossa dels 1,54 quilos per habitant i dia als 1,38. L'inici del pla coincideix amb la III Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que programa activitats al voltant de la reducció de la generació de brossa i el reaprofitament.