agost 2011

Entrevista
Alfredo Balmaceda, enginyer de camins de formació, dirigeix des del 2004 l'empresa Zicla on també és responsable dels projectes de recerca aplicada i gestió de mercats. Balmaceda destaca en aquesta entrevista l'absoluta viabilitat dels productes reciclats, un sector capaç d'unir sostenibilitat i innovació. L'èxit d'aquests productes s'anirà incrementant en la mesura que siguin vistos pel consumidor amb plena normalitat, sense cap etiqueta que en condicioni la percepció.
Notícia
El nou Pla d'estalvi i eficiència energètica permetrà un estalvi de 419,75 milions d’euros en la factura energètica final en el període 2011-2026
Notícia

Segons l'informe del Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, tot i que el nombre d'incendis de la segona quinzena d'agost és lleugerament  superior a la mitjana (11,7 incendis), el nombre total acumulat durant aquesta campanya 2011 és inferior a la mitjana dels últims 10 anys. De la mateixa manera que la resta de quinzenes, la superfície cremada en incendis forestals s'ha mantingut per sota de la mitjana de l'últim decenni (13 ha), resultant el total acumulat d'aquesta campanya el més baix dels últims 10 anys.

Notícia

Les 5 ONG ecologistes del Consell Assessor de Medi Ambient del MARM (WWF, SEO / BirdLife, Greenpeace, Ecologistes en Acció i Amics de la Terra) rebutgen la modificació de la Llei d'aigües aprovada en l'últim Consell de Ministres en considerar que és anticonstitucional , trenca la unitat de conca i presenta greus irregularitats formals. Les ONG exigeixen la retirada del Reial Decret Legislatiu i un debat públic sobre la política d'aigües d'aquest país.

Notícia
La capacitat eòlica a tot el món arriba a 215 GW al juny del 2011, símptoma de recuperació del feble 2010
Notícia
La nova planta Clean que les empreses StoraEnso i Alucha inauguraran la setmana que ve a Castellbisbal (Barcelona) permetrà reciclar 30.000 tones anuals de tetrabrics, i serà pionera en la recuperació del cent per cent de les làmines de plàstic i alumini d'aquest tipus d'envasos