juny 2011

Notícia
L'Ajuntament ha incorporat 10 treballadors ambientals, dins un Pla d'Ocupació Local, en la que és la continuïtat de la campanya: Sumes o Restes?
Notícia

L'Exploratori dels Recursos de la Natura organitza la propera edició de la Universitat Catalana d'Estiu de la Natura (UCEN), on es tractaran temes relacionats amb l'aprofitament dels recursos naturals, l'art i la natura. Impartits pel professorat del BKC (UB i UPC) i d'altres professionals especialitzats, aquests cursos tindran lloc a la comarca del Berguedà entre els dies 5 i 14 de juliol.

Notícia

Formar persones que lluitin contra la pèrdua de biodiversitat. Aquesta és la idea matriu de la iniciativa ‘Any Mundial per la Diversitat Biològica', que durant tot el 2010 va involucrar diferents entitats, i que evidentment està lligada a la celebració de l'Any Internacional homòleg que va promoure Nacions Unides.

Els resultats de la iniciativa que inclou diferents projectes i ha comptat amb la col·laboració de Fundació Biodiversitat i Obra Social Caja Madrid han estat presentats aquest 28 de juny al Centre de Recuperació d'Animals Marins de la Fundació CRAM al Prat de Llobregat.

Notícia

Amb l'objectiu de reduir els riscos i facilitar una estada als parcs ben agradable, la Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea d'Espais Naturals, ha editat uns díptics informatius sobre l'autoprotecció de les persones que visitin els dotze espais naturals que gestiona a la província de Barcelona.

Notícia
Es tracta d'un sistema que recull dades de 71 indicadors i que permetrà als municipis mesurar el grau d'acompliment dels processos de les Agendes 21 locals i dels Plans d'Acció Locals per a la Sostenibilitat (PALS)
Notícia
L'Agència Espacial Europea va presentar aquesta setmana a la Fira de l'Aeronàutica i l'Espai de París el primer mapa del gruix de la banquisa àrtica, confeccionat amb les dades generades per la missió CryoSat de l'ESA. Aquesta informació ajudarà a comprendre millor la relació entre el clima i les reserves de gel del nostre planeta.