maig 2011

Notícia

Les emissions de gasos contaminants a l'atmosfera van augmentar l'any passat fins a nivells rècord, el que dissipa les esperances de controlar l'escalfament global, segons una estimació realitzada per l'Agència Internacional d'Energia (AIE) a la qual ha tingut accés el diari britànic The Guardian.

Entrevista
Pep Bartrés (Sant Andreu de Llavaneres, 1976) és llicenciat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, Màster en Dret Internacional dels Negocis per ESADE i és el fundador de Mobecpoint. Aquesta empresa de serveis de mobilitat ha ideat una solució de recàrrega per a vehicles elèctrics -especialment els de dues rodes- capaç d'adaptar-se a a les limitacions de l'espai públic. Bartrés explica la seva experiència en aquest novíssim àmbit de negoci i parla dels obstacles que ha de vèncer la mobilitat elèctrica per obrir-se camí.
Notícia
L'estudi liderat pel CREAF conclou que la manca de depredadors a les grans ciutats afavoreix aquestes aptituds i en definitiva una tendència a que les aus de les ciutats siguin més intel·ligents que les d'altres ambients. Aquest estudi dóna noves pistes per poder entendre l'èxit que moltes espècies invasores tenen a les nostres ciutats.
Notícia
La neteja de la contaminació tòxica causada durant més d'un segle per l'empresa Ercros a l'embassament de Flix (Tarragona), al riu Ebre, costarà als contribuents prop de 210 milions d'euros, mentre que la companyia "amb prou feines es farà càrrec del 5 per cent del cost del seu abocament".
Notícia
La Comissió Europea organitza la 11ena edició de la Setmana Verda a Brussel·les del 24 al 27 de maig, la conferència anual sobre la política de medi ambient europea. Aquest any el tema central és "Recursos eficients - Utilitza menys per viure millor".