Vilanova i la Geltrú celebra el Dia Mundial del Medi Ambient

15/06/2019 - 13:49

La lectura del manifest i el lliurament de premis de la XIII Mostra d'Art d'Objectes Reciclats reuneix gairebé 200 infants i joves a l'Auditori Eduard Toldrà

L'alumnat de primària i secundària dels centres educatius de VNG participants del projecte Agenda 21 Escolar s'han reunit el 5 de juny a l'Audiori Eduard Toldrà per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient. La celebració, en la que hi ha participat gairebé 200 infants i joves, ha tingut com a eix vertebrador la lectura del manifest elaborat pels participants del projecte al voltant del Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) consensuats l'any 2015 pels països que integren les Nacions Unides.

Infants de primària i joves de secundària de les escoles i instituts Lluch i Rafecas, Joaquim Mir, Manuel de Cabanyes, l'Arjau, escola Pia, Sant Jordi, El Cim, Santa Teresa i la Ginesta han fet lectura conjunta del manifest adreçat al Govern municipal on s'explicitava les demandes concretes per tal d'aconseguir que Vilanova i la Geltrú esdevingui una ciutat més sostenible.

La celebració s'ha iniciat amb la benvinguda a càrrec del regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, Xavier Serra qui ha destacat el fet que "entre els objectius expressats pels infants i joves de la ciutat hi ha la cura de les persones com a camí per poder tenir cura del medi ambient". Segons Xavier Serra és important i necessària la implicació de les escoles i del seu alumnat per fer possible que en el futur es mantingui el compromís amb el medi ambient amb l'objectiu de "tenir un futur amb un planeta més sostenible". Tot seguit, Matias Carandell, responsable de l'associació La Vinagreta ha explicat el projecte Eco-Caramel. Finalitzada la lectura conjunta del manifest, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras i el regidor Xavier Serra han fet el lliurament de premis de la XIII Mostra d'Art d'Objectes Reciclats. En nom del Govern Neus Lloveras ha felicitat els nois i noies que han participat a la Mostra d'Objectes Reciclats i també ha valorat molt positivament el manifest del Dia del Medi Ambient que han elaborat. "Amb el manifest que heu llegit, demostreu que esteu adquirint una actitud crítica i que creixeu amb la consciència que es poden fer moltes coses per ser més sostenibles. Us felicito, perquè aquest és el primer objectiu de l'Agenda 21 Escolar", ha manifestat. Així mateix, l'alcaldessa ha recordat que "el canvi comença en cadascú de nosaltres" i els ha animat a ser agents de canvi per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La jornada reivindicativa i commemorativa ha posat el punt i final amb l'actuació del grup de combo de l'Escola de Música Freqüències que ha interpretat, entre d'altres, la cançó 'Cantem, Conversem, Reciclem', el hit emblema de l'Agenda 21 escolar que es va estrenar durant la Fira de Novembre de l'any passat. Una peça lletrada i musicada per l'alumnat de l'Institut Lluch i Rafecas i de la mateixa escola de música Freqüències.


 

Categories: 
Municipis: 
GarrafVilanova i la Geltrú
Etiquetes: 

Relacionats

Acte
03/06/2020 - 00:00
Vilanova i la Geltrú
Article

Vilanova i la Geltrú disposa ja de l'estudi de detall per la implantació de la recollida d'escombraries porta a porta. Després d'analitzar els domicilis i les activitats econòmiques de la ciutat, la proposta divideix el municipi en tres zones amb tres tipus de recollida domiciliària diferent.

Article

Es van instal·lar 120 punts de mesura de nivells de NO2 (una quinzena per escola, decidits pels centres educatius) per tal de “mapificar” la qualitat de l’aire a escala de carrer, a l’entorn de l’escola i a la porta, al pati i a l’interior del centre. Els tubs de captació passiva instal·lats pel mateix alumnat (d’entre 9 a 12 anys) han recollit dades durant l’octubre i novembre de 2020.

Butlletí