Vilafranca del Penedès recull un premi Best LIFE de Unió Europea pel projecte Vinyes per Calor

28/05/2018 - 11:53

Vinyes per Calor és una estratègia local per mitigar el canvi climàtic i es basa en la transformació de l’energia continguda en el recurs local de biomassa sòlida per obtenir-ne energia tèrmica.

Coincidint amb la Setmana Verda de la UE, ha tingut lloc a Brussel·les la cerimònia de lliurament dels premis Best LIFE, que distingeixen aquells projectes els resultats dels quals, si s'apliquen àmpliament, podrien tenir un impacte més positiu sobre el medi ambient. 

L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, acompanyat del regidor de Territori, Serveis Urbans i Medi Ambient, Josep M. Martí, va recollir a Brusel.les la distinció Best LIFE dins la categoria de Climate Action per al projecte penedesenc, liderat per l'Ajuntament de Vilafranca Vinyes per Calor. Han estat un total de 63 els projectes europeus distingits d'un total de 430 projectes presentats, entre tots els acabats el 2016 i 2017. 

Vinyes per Calor és una estratègia local per mitigar el canvi climàtic i es basa en la transformació de l'energia continguda en el recurs local de biomassa sòlida, la biomassa resultant de la poda dels ceps, per obtenir-ne energia calorífica i de refrigeració (energia tèrmica). Actualment, aquest projecte liderat per l'Ajuntament de Vilafranca i en què participen Nou Verd, Innovi i Covides, dóna servei a alguns cellers i a la zona d'equipaments públics de la Girada a Vilafranca del Penedès. 



 

Categories: 
Municipis: 
Alt PenedèsVilafranca del Penedès
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Article

El municipi cobreix ja el 75 % dels consums de calor dels edificis municipals amb biomassa, i enguany preveu arribar al 100 %.

Butlletí