Un pla ocupacional per ajudar els comerciants a estalviar energia a Nou Barris

14/03/2018 - 13:45

15 joves assessoren les botigues de Nou Barris amb mesures de baix cos

Aquests dies finalitza un dels programes pioners de Barcelona Activa. El pla ha format i contractat 15 assessors d'estalvi energètic. Els joves han analitzat el consum de 50 botigues de Nou Barris i els han aconsellat un seguit de mesures per estalviar en la factura d'aigua, llum i gas.

Barcelona Activa vol arribar a tots els sectors de la població amb problemes per trobar feina. Per això aquest projecte s'ha fixat en els joves de 18 a 25 anys que tenen cicles de formació o estudis universitaris. Els ofereix la primera experiència professional amb unes condicions laborals dignes, a més d'una formació en sostenibilitat i estalvi energètic que els complementa el currículum. "Ha estat una bona experiència perquè he après tot el tema de l'estalvi i l'eficiència energètics, que dins de la meva formació professional és molt important perquè soc urbanista", explica Adarenis García, una de les participants d'aquest pla ocupacional.

Estalvi energètic d'entre 100 i 2.000 euros l'any

La tasca dels assessors ha estat visitar uns 50 comerços de Nou Barris i analitzar-ne el consum d'aigua, llum i gas. Han dut a terme monitoratges durant uns dies per saber els hàbits i els pics de consum de les botigues. A partir d'aquí, han estudiat com rebaixar les factures amb petits gestos. "Això es fa a partir d'abaixar la potència contractada, canviar els equips d'il·luminació o aplicar mesures en hàbits de consum", explica Joan de Mas, un altre participant. Com a mitjana, els comerços que han visitat es poden estalviar entre 100 i 2.000 euros cada any.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Elaboració d’una eina d’ús obert per ajudar als gestors d’habitatge social (entitats socials) a establir un protocol d’actuació per reduir la pobresa energètica a les persones residents als habitatges

Article

L’any vinent Barcelona serà la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, que desenvoluparà més de noranta projectes i polítiques actives per promoure hàbits saludables entre la ciutadania i per potenciar un canvi en el model de producció d’aliments. També hi haurà un ampli programa d’esdeveniments que es tancarà, a la tardor, amb la celebració del setè Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà.

Article
Una iniciativa pionera que fomenta la protecció de les abelles al Parc Natural de Collserola

Ubicat al Parc Natural de la Serra de Collserola, el cementiri ha posat en marxa un projecte pedagògic únic al país per conscienciar sobre el paper clau d’aquests insectes en l’ecosistema i sobre la biodiversitat.

Les abelles són espècies pol·linitzadores molt importants per als ecosistemes, que en entorns urbans es troben fortament amenaçades per l’acció humana i la contaminació atmosfèrica

Butlletí