Un nou enllumenat més eficient i sostenible a Santa Coloma de Gramenet

17/10/2023 - 10:00

D'octubre a desembre es renovaran més d'un miler de lluminàries

En el marc del nou contracte de subministrament i instal·lació de lluminàries de l'enllumenat públic aquest mes d'octubre començarà el procés de renovació de 1.100 punts de llum als districtes 1, 2, 4, 5 i 6, que s'allargarà fins al desembre, amb una inversió municipal que frega els 600.000 euros. Al districte 3, entre el 2019 i el 2020, ja es van col·locar 1.200 noves lluminàries.

En els darrers anys, l'Ajuntament ha modernitzat l'enllumenat públic adequant-lo tant a la normativa vigent com a les noves tecnologies en fonts de llum, més eficients i fiables. S'han substituït gairebé la meitat de les lluminàries de la ciutat per llums LED noves que incorporen dispositius de control per optimitzar el consum energètic. L'estalvi energètic del 2017 al 2022 amb les renovacions de l'enllumenat ha estat del 30%.

A més de l'estalvi i la major eficiència energètica, la tecnologia LED permet l'encesa immediata i ofereix la màxima versatilitat amb dispositius de telegestió i regulació de l'enllumenat. També millora la uniformitat de la il·luminació, repartint la llum de manera més òptima, sense provocar contaminació lumínica. Així no s'il·lumina més, sinó millor.

Santa Coloma, amb una alta densitat de població, té uns 115 punts de connexió amb les companyies elèctriques per donar servei a uns 9.000 punts de llum que funcionen 4.300 hores/any. Aquestes instal·lacions solen tenir una vida mitjana entre 20 i 25 anys i la seva renovació va vinculada a la millora urbanística de la ciutat, que es fa de manera contínua i gradual des dels serveis municipals.

 


 

Municipis: 
BarcelonèsSanta Coloma de Gramenet

Relacionats

Article

La remodelació dels jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, suposa un pas endavant en la millora de l’eficiència energètica i la reducció de la contaminació en els treballs urbanístics. L’actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i dinamitzarà l’espai.

Article

S’instal·laran un total de 2.267 panells fotovoltaics en 7 centres esportius municipals, amb una superfície conjunta de 5.932,78 metres quadrats. Es calcula que generaran més d’1,69 milions de kWh anuals d’energia renovable, l’equivalent al consum energètic de 541 habitatges durant un any. Aquesta aposta per la generació d’energia des de equipaments municipals contribueix a la reducció de les emissions de carboni i al foment de l’autosuficiència energètica

Article

El Port de Barcelona invertirà 110 milions d'euros en el seu projecte Nexigen per descarbonitzar l'activitat portuària i millorar la qualitat de l'aire.

Butlletí