Totes les platges gironines tindran les dutxes i els rentapeus tancats per estalviar aigua

Font: CCMA i Dipsalut

05/07/2023 - 11:14
Una dutxa en una platja del Port de la Selva

Una dutxa en una platja del Port de la Selva

Els municipis de les comarques gironines no posaran en funcionament les dutxes de les platges aquest estiu, en plena situació de sequera

Amb l'objectiu d'estalviar aigua, tots els municipis gironins tancaran les dutxes de la platja aquest estiu. Seguint les recomanacions per la situació d'alerta per sequera, els consistoris gironins han decidit tancar l'aixeta i no posar en funcionament les dutxes i els rentapeus de les platges.

Els consistoris han decidit seguir les recomanacions del Pla Especial d’Actuació en Situació d’Alerta i eventual Sequera (PES) i apostar per l’estalvi d’aigua. Això ha obligat a adaptar la posada en marxa del Programa de Suport a la Gestió de la Salubritat de les Platges d’aquest estiu 2023, ja que inclou la neteja i desinfecció i accions de control de risc de legionel·losi a les dutxes i rentapeus de les platges, que aquest estiu no entraran en funcionament. La resta d’accions que inclou el programa de Dipsalut, com són l’analítica de sorres per saber la contaminació microbiològica i l'avaluació i descripció de la platja, es faran amb normalitat a totes les platges.

 


 

Municipis: 
Alt EmpordàRoses

Relacionats

Article

Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona ha publicat una guia de recomanacions per millorar la gestió de l'aigua en horts, escocells i jardins tant públics com particulars, en l'actual context de sequera.

Article

Figueres utilitzarà per primera vegada aigua regenerada de l’estació depuradora (EDAR) per a usos municipals. Servirà per a la neteja de carrers, clavegueram, reg d’aigua per arbres catalogats, sistemes contra incendis, rentat industrial de vehicles i utilització en obres. També la ciutat participa en el projecte InnWater de la Unió Europea.

Article

És una acció novedosa dins de les mesures excepcionals contra la sequera

Butlletí