Tot el que cal saber de la cuina solar

20/10/2002 - 00:00

La cocció solar contribueix a reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle i solucionar parcialment el problema de la crisi de la llenya. Disposem de la tecnologia para muntar una central térmica de 600 watts per uns 0,25 euros/watt i coure els aliments només amb l'ajut de la llum del Sol. Com aconseguir una cuina d'aquest tipus? Quines possibilitats té? Quins models hi ha? Quin ús tenen arreu del món? Aquestes preguntes, i algunes altres, tenen la seva resposta al molt recomanable número de juny del suplement de Perspectiva Escolar, Perspectiva Ambiental, coeditat amb la Fundació Terra. N'hi ha una versió en paper, però també es pot aconseguir a la xarxa a www.ecoterra.org, a través d'una descàrrega de pdf de 1900 Kb en català i de 550 Kb en castellà.


Relacionats

Article

Es presenta la nova guia Flora i Fauna del Parc Natural de la Serra de Collserola, en un acte emotiu que ha remarcat la biodiversitat de Collserola i la recerca que s’ha realitzat els darrers anys gràcies a la gran complicitat del món científic i naturalista. Els autors, Francesc Llimona i Toni Llobet, van oferir una visió detallada, i moltes vegades complexa, del procés de selecció i representació de les vora 1000 espècies presents a la guia.

Article

Tot i que el 90% de la població mundial rep aigua a través d’operadors públics o comunitaris, a Catalunya el context és ben diferent: el 78% de la ciutadania accedeix a l’aigua potable mitjançant serveis gestionats per empreses privades o societats mixtes.

Article
Gerald Durrell

Convertida ja en un clàssic universal,  La meva família i altres animals narra les peripècies d'una família insòlita, desbaratada i molt poc convencional que decideix abandonar la grisa i plujosa Anglaterra per instal·lar-se a l'assolellada i paradisíaca illa grega de Corfú.

Butlletí