Testat amb èxit d’aprenentatge un Escape Room sobre contaminació atmosfèrica a Sabadell

06/12/2019 - 09:00

Un total de 110 alumnes de 1r Cicle d’ESO han trepitjat durant aquesta setmana les dues “Habitacions” dels Mals Fums instal·lades al Parc Central del Vallès a Sabadell, amb una valoració positiva per part de docents i alumnat.

L’activitat combina elements de caire científic, lúdic, enigmes i coneixements ambientals per tal de conscienciar sobre la rellevància de respirar un aire net. L’habitació on es posa en pràctica l’activitat es va omplint de fum a mesura que el s’esgota el temps, afegint més emoció i nervis als participants.

Al final de l’activitat, es demana al grup participant que reflexioni, aporti i apliquin propostes de millora al seu entorn que ajudin a millorar  la qualitat de l’aire.

Els objectius de l’activitat són l’adquisició de coneixements sobre la qualitat de l'aire d'una forma lúdica; interrelacionar l'urbanisme amb la mobilitat, qualitat ambiental i la salut; i, finalment, valorar la rellevància de les decisions personals en el funcionament d'una ciutat.

Aquesta acció és una iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell, portada a terme per Siboc Projectes Ambientals, i forma part del conjunt d’activitats de l’àmbit de desenvolupament sostenible del programa Ciutat i Escola.


 

Municipis: 
Vallès OccidentalSabadell

Relacionats

Article

L’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona ha acollit una jornada en què alumnat dels centres Jaume Cabré i Escola Tecnos (Terrassa) i Ca n'Oriac i Narcisa Freixas i Cruells (Sabadell) han presentat els projectes que han dut a terme al llarg d'aquest curs sobre com reduir la contaminació atmosfèrica als seus instituts.

Notícia
Especial Congrés de Qualitat de l'Aire

La segona jornada del Congrés de Qualitat de l'Aire reivindica més mesures, informació acurada i posar la ciutadania al centre.
Notícia

Les mesures preventives, el peatge urbà de les ZBE i el redisseny urbanístic marquen la primera jornada del Congrés de Qualitat de l'Aire a Sabadell.

Butlletí