Telegestió en el reg dels parcs metropolitans

Font: AMB

30/06/2019 - 08:00

L'AMB aposta per la tecnologia en el manteniment dels parcs i les platges metropolitanes per assolir una gestió integral d'aquests espais més sostenible.  

Recentment s'ha implantat als parcs de les Palmeres, la Timba, Can Ginestar i la Bastida el sistema de telegestió del reg que substitueix els antics programadors de reg central o autònom.

Els parcs de les Palmeres i la Timba disposaven de programadors centrals convencionals, mentre que al parc de Can Ginestar hi havia programadors autònoms independents. En el cas del parc de la Bastida, simplement s'ha fet el trapàs cap al nou sistema. Amb aquestes actuacions, ja seran 36 els parcs que comptaran amb telegesió en el reg.

Les comunicacions del nou sistema són diàries i bidireccionals mitjançant GPRS. El principal avantatge és que la majoria de les comunicacions es duen a terme per banda lliure de radiofreqüència, fet que comporta una menor despesa en el manteniment. La gestió es fa a través d'un software web o una app gratuïta.

La telegestió permet conèixer, mitjançant qualsevol dispositiu amb connexió a internet (mòbil, tauleta, ordinador…), l'estat real de la programació del reg, dels equips i dels sensors (pluja, vent o cabalímetres). D'aquesta manera, la planificació es fa de manera immediata segons les dades recollides.

Així s'aconsegueix una millora en la gestió, es redueixen els desplaçaments dels tècnics als parcs per tal de reprogramar o conèixer l'estat dels equips i s'estalvia aigua i energia, ja que es pot intervenir de manera immediata sobre qualsevol element del sistema.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'AMB, en coordinació amb altres administracions i organismes implicats, ha engegat diferents estudis per adquirir més coneixement sobre la dinàmica del litoral i, d'aquesta manera, trobar solucions per aturar la regressió de les platges metropolitanes.

Article

El Pla director urbanístic, redactat per la Diputació de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat, crea un marc urbanístic i territorial adequat per recuperar, difondre i fer accessibles els diversos paisatges culturals i naturals situats al llarg de les lleres d’aquests tres rius de la demarcació de Barcelona.

Article

Els treballs, emmarcats en el conveni de custòdia fluvial, han consistit  en l’aplicació de tècniques de bioenginyeria, com el deflector Krainer, en col·laboració amb alumnes de l’INS Castellar de Paisatgisme i Medi Rural, així com altres actuacions complementàries com  la retirada de deixalles, l’eliminació d’espècies vegetals invasores (principalment la canya americana i la Cortaderia selloana), i la plantació d’espècies vegetals autòctones emprantfeixina viva, entre d’altres.

Butlletí