Tallers infantils de pesca sostenible i residus al mar

18/06/2019 - 08:00

El Grup d'Acció Local Pesquer Costa Brava organitza tallers infantils de pesca sostenible i residus al mar per promoure la sostenibilitat del medi marí, les primeres poblacions a participar Lloret i Sant Feliu, aviat se n'organitzaran a l'Escala.

El GALP, Grup d’Acció Local Pesquer, organitza diversos tallers adreçats a la mainada, per donar a conèixer les diferents arts de pesca sostenible i la problemàtica que generen els residus abocats al mar, especialment el plàstic. Es tracta d’unes activitats lúdiques, per tal que el públic infantil entengui la necessitat de ser respectuosos amb l’ecosistema marí, en benefici de la seva sostenibilitat. Aquest mes s’han dut a terme a poblacions costaneres com Lloret de Mar i Sant Feliu de Guíxols, i properament se n’organitzaran a L’Escala, el Port de la Selva, Llançà, l’Estartit, Palamós, Roses o Blanes.

D’una banda, s’ofereixen tallers per donar a conèixer els diferents tipus de pesca que es practiquen a la costa del Mediterrani. D’aquesta manera el públic familiar aprèn les principals espècies de peix i marisc que es capturen en aquestes aigües i les talles mínimes de comercialització. Els tallers s’adapten a l’edat del públic, i s’encaixen en la programació habitual dels diferents municipis de la Costa Brava. D’aquesta manera, properament el GALP Costa Brava organitzarà nous tallers amb escolars a la Confraria de Pescadors de Roses , a Llançà durant la Festa Major de juliol, i al setembre a l’Estartit en el marc de la Fira de Pirates i Corsaris de les Illes Medes. Els tallers també arribaran a l’Escala,  Blanes i Palamós, en la celebració anual que es fa al Museu de la Pesca. 

Els tallers són una activitat cofinançada pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca i pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.


Municipis: 
Baix EmpordàSant Feliu de Guíxols
Etiquetes: 

Relacionats

Reportatge

Les platges són un espai natural que freqüentem bastant, però que a la vegada desconeixem força. En fem ús per refrescar-nos, divertir-nos, prendre el sol o fins i tot alimentar-nos i desplaçar-nos, però poques vegades prestem atenció a la seva importància ecològica.

Article

L’estany de la Guinardera és una de les principals zones humides de Sant Cugat, i en els últims anys, s’han realitzat diverses actuacions de renaturalització de l’estany per tal d’afavorir la biodiversitat ecosistèmica.

Article

La iniciativa vol posar en valor l’espai verd més emblemàtic de la ciutat, que aplega més d’un miler d’arbres només a la zona ampliada a principis d’aquest segle. S’ha senyalitzat un recorregut que identifica 51 espècies amb informació i il·lustracions de cadascuna d’elles. Les fitxes descriptives d’aquests exemplars es poden consultar també al web municipal.​

Butlletí