SUNCINE 30

Font: SUNCINE

20/10/2023 - 10:24

 

SUNCINE celebra els seus 30 anys i inaugura amb una estrena mundial: “CAMÍ DE MARINA”.

Amb la mirada posada en el futur, un programa amb més de 100 produccions i l'esperançador documental “FOR TOMORROW” (Per a demà) que clausura el Festival amb la presència del jove activista Francisco Vera Manzanares, que rebrà el Sol d'Or Especial del Festival.

El medi ambient MAI ha estat tan a prop! Del 2 a l'11 de novembre SUNCINE arriba a tota Espanya mitjançant la seva gran oferta MULTIPANTALLA: Amb la seva pròpia plataforma APP SUNCINE i a través de Play RENFE; a més a Catalunya i Barcelona es comptarà amb una programació especial en les pantalles de Betevé i la nova plataforma 3Cat.

L'oferta presencial de Barcelona s'amplia als cinemes de les ciutats de Calafell i Viladecans, convertint al SUNCINE en un Festival amb 3 seus, cadascuna amb una identitat pròpia i programació diferent.

 

LA DRA. JANE GOODALL - Padrina i imatge del SUNCINE

La Dra. Jane Goodall “padrina del Festival” és la imatge de la 30a edició del SUNCINE Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient, el més antic del món en el seu gènere. “M'enorgulleix ser padrina d'aquest festival de cinema ambiental, que cada any marca una gran diferència en la conscienciació sobre les problemàtiques ambientals i socials a les quals ens enfrontem, i ens inspira per a passar a l'acció, en sinergia amb el que fem des de l'Institut Jane Goodall a Espanya i altres països, per a fer d'aquest món un lloc millor, cada dia”, afirma la primatóloga i Padrina del Festival, la Dra. Jane Goodall que presideix la imatge i apadrina aquesta especial edició del Festival.

 

Secció oficial

Grans estrenes del millor cinema ambiental mundial 15 grans estrenes en la Secció Oficial del Festival, 8 d’elles competiran pel màxim guardó del SUNCINE: el Sol d'Or al Millor Documental, el premi cinematogràfic degà del cinema ambiental.

Els Cinemes Girona, l’Institut Francés, l’Espai Jove La Fontana i el Centre Cívic de Vallvidriera - Vázquez Montalbán de Barcelona, els Cinemes MCB i Cinema Iris de Calafell i el Teatre Auditori Atrium de Viladecans, acullen les projeccions presencials de la 30a edició del SUNCINE. NOTA DE PREMSA El documental “Camí de Marina”, de Carles Caparrós que inaugura el Festival el 2 de novembre a l’Institut Francés de Barcelona, és una reflexió profunda sobre com hauríem de gestionar el territori per a construir un país sostenible econòmicament i mediambiental o que, finalment, col·lapsi.

Entre els documentals que competeixen pel Sol d'Or, destaquem 8 pel·lícules d'estrena europea i/o nacional que aborden els grans temes d'actualitat ambiental, podent trobar propostes com “Nuclear Now”, del sempre controvertit, polèmic i consagrat director Oliver Stone, anal·litzant la polèmica energia nuclear o, que un tribunal declari a Sandra, l'última orangutana del zoològic de Buenos Aires, persona no humana que revoluciona el planeta, eix vertebral del documental “Zoofobia”.

Sense allunyar-nos del món animal, però endinsant-nos en la conservació “Idjanga, the Gorilla Forest”, ens explica la lluita de Max Hurdebourcq, observador solitari i apassionat dels goril·les i defensor dels boscos tropicals d'Àfrica Central. La visió soci-ambiental global troba el seu reflex en el sorgiment d'una nova generació de líders sobre el canvi climàtic als Estats Units, amb la Congressista Alexandria Ocasio Cortez com una de les protagonistes de “To the End”, l'anàlisi dels patrons globals de la cleptocracia i l'extractivisme que aborda “Breaking Social”, fins a històries inspiradores de persones emprenedores amb el desig de construir un món més sostenible, divers i inclusiu del documental “Inspire & Conte me”.

Una intimista i personal “Places of the Soul”, una dona que s'embarca en una expedició mediambiental a l'Antàrtida i viatja al seu passat a Qatar, juxtaposa en una expressió de dualitat, el desert gelat de l'Antàrtida i el desert de sorra de Qatar; i la lluita dels “Urak Lawoi, Els Germans de la Mar”, una tribu nòmada que porta centenars d'anys buscant un lloc on assentar-se, fins que el govern tailandès els va concedir l'illa de Koh Lipe i l'arxipèlag de Adang, superant desastres naturals i humans gràcies als seus profunds coneixements sobre la pesca i la mar.

El Jurat de la Secció Oficial està format per: Eduardo Trías, d'una llarga i dilatada experiència en la indústria del cinema espanyol, Assessor de la “Spain Film Commission”, director i productor de cinema, Rita Leistner una guardonada fotògrafa canadenca, cineasta i escriptora i Ricard Belis realitzador de televisió des de fa 35 anys, especialitzat en la direcció de documentals.

Altres estrenes fora de competició són: l'estrena mundial de “Caravana” una emotiva producció argentina de Martín Parlato, sobre els elefants en captivitat, la indústria que hi ha després d'això i la importància de traslladar aquests animals a santuaris . La col·lecció de curts internacionals “Interactions” on 12 realitzadors creen històries curtes que fan reflexionar sobre la interacció humana amb l'espècie animal. “La il·lusió de l'Abundància”, la història de tres dones que lluiten per a protegir la naturalesa posant en risc les seves pròpies vides i “Once you Know”, documental que aborda l'esgotament energètic del planeta.

 

Més informació i programa.


 

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Butlletí