S’instal·laran 600 noves llums LED a Vilafranca del Penedès i plaques fotovoltaiques a cinc equipaments públics

05/09/2022 - 12:00

L’Ajuntament de Vilafranca instal·larà, a partir del setembre, 600 nous llums LED a diferents carrers i vies públiques i també als polígons industrials.

Alhora continuarà amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques en diferents equipaments. En aquests moments ja estan molt avançats els projectes a les cobertes del Vinseum, la Fassina, l’Ateneu municipal i l’escola Pau Boada, fet que suposaran un estalvi de 50 tones de Co2 a l'atmosfera, i a partir del setembre, se n’instal·laran més al mercat de Sant Salvador, el pavelló de la Gamba, la llar d’infants El Parquet, l’escola Cristòfor Mestre i l’edifici de l’Enològica.

Segons el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, “reafirmem la nostra aposta per la sostenibilitat amb una dotació pressupostària d’un milió d’euros de despesa directa”. Ha assegurat que “a finals d’any, amb la substitució de 906 lluminàries, Vilafranca arribarà al 45% de l’enllumenat públic substituït per LED, fet que representa un impacte de 125 tones de CO2 menys a l'atmosfera”. Una quarta part, unes 275 unitats, pertanyen a actuacions de reurbanització de carrers dins l’àmbit del Pla d'Intervenció Integral al Centre i al Carrer Comerç-PIICC. La resta, un 75% i unes 631 unitats, pertanyen a vies públiques de tots els barris i de polígons industrials del municipi amb un pressupost total d’inversió de 111.614,84€, dels quals 100.000€ seran subvencionats per la Diputació de Barcelona dins del Programa Sectorial Renovables 2030.

També ha avançat que l'Ajuntament obrirà al setembre una nova convocatòria de subvencions per a la rehabilitació i millora energètica d’habitatges i edificis d’habitatges de l’àmbit residencial (façanes, cobertes i tancaments). Els ajuts podran ser del 30% del cost de l’actuació i del 40% en el cas de comunitats de propietaris de 3 o més habitatges.

La regidora de Medi Ambient, Lourdes Sánchez, explicava que la convocatòria d’ajuts que es va obrir l’any passat va tenir “molt d’èxit” i que  es van beneficiar 74 habitatges. Les accions que podien optar a subvenció eren les obres de millora de l’aïllament de l’envolvent de l’immoble: façana, coberta i la substitució de finestres i balconeres. La partida municipal estava dotada amb 120.000€, que es va traduir en una inversió total de 535.000€. Per aquesta nova convocatòria, s’ha previst igualment una assignació pressupostària del mateix import. 

Els comerços i establiments en locals ubicats a les plantes baixes amb activitat econòmica als carrers que estan sent objecte de renovació urbana en l’àmbit del PIICC, així com locals en planta baixa que siguin propietat i seu d’entitats i associacions del municipi.


 

Categories: 
Municipis: 
Alt PenedèsVilafranca del Penedès
Etiquetes: 

Relacionats

Article

D'octubre a desembre es renovaran més d'un miler de lluminàries

Article

Entre els mesos d'abril i juliol, s'han substituit 2.015 lluminàries de tecnologia de descàrrega de la via pública per noves lluminàries LED a Castelldefels. L'acció reduirà la potència instal·lada (i el consum energètic) a més de disminuir la petjada de carboni en unes 102 tones/any​

Article

Amb el sistema de telegestió que s'ha instal·lat a tots els quadres de llum, es regularà la intensitat del flux en funció de les condicions lumíniques naturals.

Butlletí