S’inicia el muntatge de l’edifici autosostenible RESSÒ a Rubí

Font: Universitat Politècnica de Catalunya
23/03/2016 - 08:40

El muntatge de l’edifici solar autosuficient i sostenible RESSÒ, dissenyat per estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), començarà dimarts, 29 de març.

En la construcció de l’edifici RESSÒ, dissenyat i construït per estudiants de l’ETSAV amb l’assessorament de professorat del mateix centre, s’utilitzen materials de baix impacte ambiental per rendibilitzar al màxim la radiació solar a l’hivern i evacuar la calor a l’estiu.

La UPC va cedir l’ús del prototip a l’Ajuntament de Rubí perquè, a més que l’edifici s’utilitzi per a actes científics per part de la Universitat, el consistori també pugui aprofitar l’espai, de sis metres d’alçada i una superfície de 150 m2, com a dependències municipals.

El projecte va guanyar el primer premi d’innovació i va quedar desè a la competició internacional universitària Solar Decathlon Europe 2014. A més, també va rebre una menció d’honor al certamen internacional de projectes universitaris World Sustainable Building 2014.


 

Municipis: 
Vallès OccidentalRubí

Relacionats

Article

La web detalla el consum energètic i hídric dels equipaments municipals i les mesures preses per fomentar l’estalvi

Article

S’implementa l’ús d’energies renovables als equipaments municipals i el baix consum en l’enllumenat públic

Article

El Consistori ofereix una gamma completa de paraments de taula reutilitzables adaptats a les dimensions de cada celebració

Butlletí