Servei comunitari ambiental a El Prat de Llobregat

14/06/2023 - 08:46

Més de 300 alumnes participen en el servei comunitari ambiental durant aquest curs

Els alumnes que han fet el programa procedeixen de tots els centres de secundària del Prat, tant públics com concertats, i tres de primària: l’escola Tarradellas, Charles Darwin i Bernat Metge.


Els programes de servei comunitari ambiental de El Prat de Llobregat han sumat, de nou, un gran nombre de participants: més de 300. Han participat tots els centres de secundària de la ciutat, públics i concertats, i també tres centres de primària: l’escola Josep Tarradellas, Charles Darwin i Bernat Metge. Els projectes treballats s’han centrat en el coneixement i foment de la biodiversitat i el món agrícola i prevenció de residus plàstics i alimentaris.

El servei comunitari ambiental implica que l’alumnat dedica unes hores a formació i unes hores a oferir un servei per millorar la gestió en l’àmbit sobre el qual es treballa. En concret, un dels projectes desenvolupats a càrrec d’alumnes de l’institut Salvador Dalí ha donat l’oportunitat de participar en el projecte CONFINT i incorporar, de forma explícita, la participació de l’alumnat en el disseny des de l’inici del projecte en la identificació de la temàtica i les accions a desenvolupar. La valoració que fan en general l’alumnat de la seva participació és de satisfacció de la tasca executada i de descoberta sobre temàtiques desconegudes fins al moment de fer les tasques, obrint portes al món del voluntariat.

Els programes del servei comunitari ambiental s’han gestionat des dels Serveis d’Educació ambiental municipals de forma directa, mitjançant convenis amb entitats ambientals ubicades al Prat, com ara Espigoladors i CRAM, i amb suport de l’AMB. També s’ha dut a terme aquesta tasca des del programa “Compartim un futur” i des de la proposta “projectes participatius” dins del programa “Eduquem en la xarxa”.


 

Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat

Relacionats

Article

El III Fòrum Ambiental Escolar del Prat reuneix més de 60 participants. La trobada, la primera després de la pandèmia, té l’objectiu de compartir projectes que es duen a terme als centres escolars de la ciutat.

Article

L'alumnat i els centres educatius de Sant Joan Despí seran agents protagonistes en la lluita de la ciutat per mitigar els efectes del canvi climàtic i per transitar cap a un model més sostenible i ecològic

Article

L'Ajuntament de Sant Feliu continua mostrant el seu compromís amb els principis, valors i objectius que promou l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible. En el marc de les accions per fer difusió i generar consciència sobre l'Agenda i els ODS, anualment es duen a terme sessions i tallers de sensibilització adreçades a diferents col·lectius del municipi.  

Butlletí