Sant Vicenç de Castellet i Vilanova del Camí inicien el projecte de ciència ciutadana Llegim el riu

Font: Manresa Diari i Anoia Diari

17/10/2021 - 08:00

Un grup de quinze persones voluntàries del municipi participaran d’una iniciativa que estudia la qualitat de l’aigua del Llobregat i recollirà dades.

Sant Vicenç de Castellet és un dels quinze municipis de Catalunya que participen del projecte de ciència ciutadana Llegim el riu que s’estrena aquest mes d’octubre. La iniciativa compta amb un grup d’una quinzena de persones voluntàries que participaran d’un projecte que se centra en el coneixement de la qualitat de l’aigua del Llobregat i dels seus afluents a la seva àrea d’influència i cerca generar noves dades, potencia la recerca i la protecció del riu i la interpretació de la informació.

A Vilanova del Camí, un grup de 15 persones voluntàries iniciava el treball de camp del projecte 'Llegim el Riu', en un tram del riu Anoia, en la passera que queda darrere de l'Ajuntament de Vilanova. El grup de recerca de FEHMlab del departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona van dirigir la sessió d'estudi i recollida de mostres d'aigua. Aquesta quinzena de voluntaris formen part d'un grup d'usuaris de la Biblioteca de Vilanova del Camí que participa en el projecte 'Llegim el Riu'. Al llarg de gairebé tres hores van recollir mostres d'aigua, van observar l'entorn i van intercanviar impressions amb els tècnics del grup de recerca de la Universitat de Barcelona que dirigien l'estudi.

 

Biblioteca i Medi Ambient

El projecte, impulsat per la Diputació de Barcelona, a través de la Gerència de serveis de biblioteques i la Gerència dels serveis de Medi Ambient, i amb el suport de la Universitat de Barcelona, a través de la direcció científica del Grup de Recerca (FEHMlab) del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals, s’executarà a Sant Vicenç de Castellet amb el lideratge compartit entre la regidoria de Medi Ambient i la Biblioteca Municipal. 


 

Relacionats

Article

Les escoles sostenibles de l'Hospitalet han celebrat el Dia Mundial de l'Aigua.

Article

El tram final del riu Besòs ofereix el 15 d’octubre la jornada festiva “Va de Besòs”, amb un centenar d’activitats distribuïdes en 7,5 quilòmetres gràcies a la implicació d’entitats i equipaments de quatre municipis.

Article

L’ Ajuntament de Sant Adrià de Besòs iniciarà aquest mes d’agost una campanya per explicar els motius de la prohibició d’accés i el bany a la desembocadura del Besòs i les zones acordonades adjacents.

Butlletí