Salou transformarà 11 places amb criteris de sostenibilitat

25/10/2023 - 18:30

Salou ha posat en marxa la licitació destinada a la transformació d'11 places, amb treballs de renaturalització i implantació de sistemes i elements que les converteixin en autèntics refugis climàtics

D'acord amb l'alcalde de Salou, Pere Granados, "aquesta intervenció no és una simple renovació urbana, sinó una remodelació d'espais per adaptar-los als reptes de la transició verda i els criteris de sostenibilitat". Afegia que "suposa una manifestació del compromís d'aquest govern municipal amb la lluita contra els efectes del canvi climàtic i la qualitat de vida de residents i visitants".

El projecte, que ascendeix als 2.259.076, 79 euros, ha estat redactat pels STM i ha rebut finançament dels fons Next Generation. Aquesta transformació pretén redefinir i revitalitzar diverses zones del municipi convertint-les en places 'amables' i adaptades a les necessitats que un municipi turístic ha d'oferir promovent el benestar. Per tant no es tracta només d'un projecte d'embelliment, sinó de crear zones verdes, fresques i acollidores, "reforçar la vegetació i introduint elements d'aigua que recordin la tranquil·litat dels jardins àrabs i la tradició mediterrània", matisava l'alcalde.

La sostenibilitat és el pilar central d'aquesta transformació. Una prova d'això és l'enfocament en l'estalvi i reaprofitament d'aigua, amb plans d'incloure sistemes de recollida d'aigua de pluja en determinades àrees.

Els espais, objectiu d'aquesta inversió
Entre els espais destacats es troba la Cala Crancs, on una simple esplanada es transformarà en una plaça viva amb jocs per als més petits, amb ombra i un verd arbrat. Al Mirador de Salou, un terreny donat pel CRT, es convertirà en un espai natural amb camins interiors per als veïns, preservant l'espècie autòctona.

No es tracta només d'un projecte d'embelliment, sinó de crear zones verdes, fresques i acollidores, reforçar la vegetació i introduint elements d'aigua que recordin la tranquil·litat dels jardins àrabs i la tradició mediterrània

La plaça Corona d'Aragó serà revitalitzada amb jardineres elevades, arbres i jocs d'aigua, mentre que la plaça de la Pau experimentarà una unió de dos espais amb una nova font i comptarà amb una obra de l'escultora Béatrice Bizot.

Però aquests són només alguns exemples dels molts canvis planejats. Des de la Plaça Louis Braille fins al Camí de les Pedreres, passant per la plaça d'Andalusia i el parc de Manel Albinyana

L'alcalde afegia que "amb aquesta ambiciosa iniciativa, Salou no només es prepara per al futur, sinó que també es compromet a oferir un entorn més sostenible, saludable i acollidor per als seus residents i visitants".

 


 

Municipis: 
TarragonèsSalou

Relacionats

Article

Injuve reconeix la Conselleria de Joventut amb la distinció de 'Bona Pràctica' del projecte Climactives

Article

A partir de l’any 2025, tots els municipis hauran de tenir taxa diferenciada i no deficitària de residus que permeti implantar una taxa justa segons el comportament de cada llar en la gestió de residus. Sallent, conjuntament amb el Consorci del Bages per a la gestió de residus, implantarà aquest nou sistema a partir del 2024.

Article

Girona lidera un conveni pioner per avançar en la implementació de polítiques públiques innovadores en matèria de transició ecosocial i postcreixement. Les associacions Research and Degrowth International, Dark Matter Labs i la Universitat de Girona aplicaran les seves investigacions a la ciutat per tal que esdevingui més resilient i adaptada al canvi climàtic a mig i llarg termini.​

Butlletí