Resultats final de la Marató de l'Estalgia

Diputació de Barcelona

16/06/2016 - 15:04

Durant el mes de febrer de 2016, el personal de diversos edificis públics de Granollers, Sant Boi de Llobregat, el Prat de Llobregat i Sant Cugat del Vallès han participat en la marató Estalgia, una iniciativa que busca estalviar energia per lluitar contra la pobresa energètica, amb l’estalvi econòmic aconseguit.

La Marató de l'Estalgia (estalvi+energia) se celebrarà de l'1 al 28 de febrer i consisteix en una campanya de sensibilització i bones pràctiques en l'ús i el consum d'energia als edificis públics.

Des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona es dóna suport tècnic a aquesta iniciativa, engegada pels ajuntaments amb la coordinació de l'empresa L'Origen

Els ajuntaments de Granollers, Sant Boi de Llobregat, el Prat de Llobregat i Sant Cugat del Vallès intentaran estalviar el màxim d'electricitat, gas natural i aigua en diversos edificis públic dels seus respectius municipis. El 100% dels estalvis aconseguits (en comparació al consum durant el mateix mes dels darrers tres anys) aniran destinats a projectes locals de pobresa energètica.

Els equipaments triats per cada ajuntament han estat diversos, majoritàriament edificis administratius, esportius i culturals. En total hi participaran uns 38 edificis públics (10 a Sant Boi de Llobregat, 20 a Granollers, 4 a Sant Cugat del Vallès i 4 al Prat de Llobregat), amb més de 1.000 treballadors municipals implicats. L'objectiu és aconseguir un estalvi global del 10%, que pels 38 equipaments significarien més de 150.000 kWh, l'equivalent al consum mensual mitjà de 200 famílies.

La iniciativa és una bona manera de tancar el cercle fent que tothom hi guanyi: ajudar les persones que ho necessiten fent una bona gestió dels edificis públics, capacitant als treballadors públics en l'estalvi i l'eficiència energètica i donant exemple a la ciutadania.

Vídeo elaborat per la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona
Imatges: Núria Gabernet i Pau Aguiló.
Edició del Vídeo: Jordi Canyigueral.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat
Baix LlobregatSant Boi de Llobregat
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Article

Granollers participa en el projecte de Bioenergia per al desenvolupament local: xarxes de calor de biomassa. La construcció de les xarxes de calor de biomassa permetran substituir les antigues calderes de gas natural per calderes de biomassa. Les calderes seran d'última generació i el màxim d’eficients.

Article

La Casa de l'Energia és un espai d'informació, assessorament i reflexió que neix amb vocació de donar suport a la ciutadania, comerços i empreses per dur a terme la necessària transició energètica. 

Article

L’Ajuntament de Viladecans ofereix, des de l’any 2014,  un servei d’assistència per a la tramitació de les bonificacions socials existents en els subministraments de l’electricitat i de l’aigua amb l’objectiu d’informar i d’ajudar la ciutadania en els tràmits administratius necessaris per fer la sol·licitud i poder gaudir de l’ajut.

Butlletí