Resultats del projecte District of the Future a Sabadell

16/06/2016 - 09:21

Sabadell ha acollit la sessió de presentació dels resultats del projecte District of Future, un projecte europeu amb l’objectiu d’augmentar l’eficiència energètica en un districte de la ciutat amb la innovació que ofereixen les tecnologies de la informació i les comunicacions.

 

Coincidint amb la Setmana europea de l’energia i el canvi climàtic, l’Auditori del Casal Pere Quart de Sabadell ha acollit la sessió de presentació dels resultats del projecte District of Future, en el marc d'una jornada oberta a la ciutadania i professionals públics i privats en l’àmbit de les TIC i l’energia.

Durant la jornada, presidida pel regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de l'Ajuntament de Sabadell, Miquel Soler, es van presentar les aplicacions TIC que s’han desenvolupat en el projecte, centrades en la integració i estandardització de dades energètiques urbanes, simulació del perfil energètic i l’optimització energètica.

Sabadell, una de les tres ciutats de la UE que participen del projecte District of Future

District of the Future és un projecte finançat pel 7è programa marc de recerca i desenvolupament tecnològic de la UE, amb l’objectiu d’augmentar l’eficiència energètica en un districte de la ciutat amb la innovació que ofereixen les tecnologies de la informació i les comunicacions.

Els districtes 4 i 5 han estat els triats a Sabadell per desenvolupar el projecte, amb tres edificis de referència: la central de recollida pneumàtica de Can Llong, l’edifici administratiu de Can Marcet i l’edifici d’habitatges Can Llong IV de VIMUSA, mitjançant la monitorització del seu consum i producció energètica, meteorologia, elements passius dels edificis, grau d’ocupació i comportament energètic dels seus usuaris.

Així, s’han proposat mesures d’eficiència energètica en aquests edificis municipals, que permetrien aconseguir una reducció d’entre un 30 a un 40% del consum d’energia i les emissions de CO2, així com a millorar la consciència i implicació de la ciutadania.

El projecte s’està desenvolupant en el període 2013-2016 en el marc d’un consorci format per 11 socis europeus de 4 països diferents (Espanya, França, Finlàndia i Anglaterra), amb tres ciutats demostratives: Sabadell, Corby (Regne Unit) i Orleans (França).

Aquest projecte contribueix a què els governs de les ciutats adoptin eines TIC per assolir els objectius marcats per la UE pel 2020, en què el 20% de l’energia procedeixi de fonts renovables, un 20% d’augment de l’eficiència energètica i la reducció del 20% de gasos d’efecte hivernacle.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalSabadell

Relacionats

Article

L’Ajuntament ofereix als rubinencs i les rubinenques un servei en línia gratuït per assessorar-los sobre com estalviar energia

Article

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha reduït a la meitat el consum energètic per climatitzar la piscina municipal coberta gràcies a la instal·lació de 160 panells solars híbrids​

Article

El premi representa un reconeixement als ajuntaments pioners en la posada en marxa d'accions destinades a millorar la qualitat de l'aire, de manera que es facin visibles els seus esforços i serveixin d'inspiració per a altres homòlegs locals. El termini de presentació de candidatures al premis va haver d’estendre’s per motiu de la pandèmia de la Covid-19.

Butlletí