Renovació i millora de l'enllumenat públic a Santa Coloma de Gramenet

Incorporar criteris d'igualtat de gènere a part d'estalvi i eficiència energètica
26/01/2021 - 13:09

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet continua renovant i millorant l’enllumenat públic. En el segon semestre del 2020 s’han instal·lat 165 lluminàries noves de tecnologia LED. La inversió total ha estat d’uns 60.000€.

Les actuacions han consistit en la substitució de lluminàries antigues que generen contaminació lumínica i que són ineficients, per lluminàries que incorporen tecnologia LED molt més sostenibles i respectuoses amb el medi natural.

A més suposa una reducció del consum energètic en més d’un 50% i una més gran fiabilitat que redueix considerablement el nombre d’incidències.

S’han reutilitzat els suports existents i s’ha dissenyat una il·luminació que genera més sensació lumínica, no aportant més llum si no il·luminant millor i prioritzant al vianant, aprofitant les possibilitats que donen les noves fonts de llum per repartir-la de forma més òptima, i obtenir una major uniformitat.

Aquest enllumenat incorpora a part de criteris d’eficiència, gestió intel·ligent i salut i qualitat ambiental, també criteris d'igualtat de gènere per a espais públics més segurs i amb un major confort visual per poder desenvolupar activitats nocturnes.

Aquest enllumenat, incorpora criteris d’igualtat de gènere, generant espais nocturns amb una millor uniformitat lumínica i un major Índex de Reproducció Cromàtica (IRC),  que dona més capacitat a la llum artificial de reproduir els colors respecte a la llum natural. D’aquesta manera s’assoleixen espais públics més segurs i amb un major confort visual per poder desenvolupar activitats nocturnes.

S’ha establert com a norma general una tipologia de llum blanca càlida per a tota la ciutat i amb una alta eficiència energètica, exceptuant les zones més properes a la Serralada de Marina i la llera del Riu Besòs, en que s’ha establert un tipus de llum una mica menys eficient, però més respectuosa amb l’activitat nocturna dels éssers vius que habiten aquests parcs naturals tant importants pel nostre municipi.


 

Municipis: 
BarcelonèsSanta Coloma de Gramenet
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’alcaldessa de Barcelona i els alcaldes de Madrid, Sevilla i València, amb el suport del Govern espanyol, han signat la declaració institucional “Ciutats climàticament neutrals el 2030”, que s’emmarca dins de la iniciativa Cities 2030, per promoure formes innovadores de col·laboració entre ciutats, actors i sectors clau perquè accelerin la transformació necessària per arribar a ser ciutats sostenibles, saludables i resilients davant l’emergència climàtica actual.

Article

L’Ajuntament de Reus impulsarà la creació d’una comunitat energètica de fins a 6,2 MWp de potència al polígon Reus que aprofitarà les cobertes d’edificis públics i privats per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques que podran subministrar energia als edificis municipals i a les empreses instal·lades al polígon, en un radi de 500 metres, i aprofitar l’excedent per a produir hidrogen verd.

Article

Actualment, Barcelona compta amb 113 espais de subministrament elèctric amb 896 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Una nova regulació municipal, pionera a l'Estat, te l'objectiu de multiplicar per sis aquests espais en els pròxims deu anys per promoure una mobilitat més sostenible i menys contaminant. Per fer-ho possible, s'ubicaran diferents instal·lacions per la recàrrega o intercanvi de bateries elèctriques en aparcaments en calçada i soterrats, centres comercials, benzineres, tallers o concessionaris d'automòbils.

Butlletí