Renovació i millora de l'enllumenat públic a Santa Coloma de Gramenet

Incorporar criteris d'igualtat de gènere a part d'estalvi i eficiència energètica
26/01/2021 - 13:09

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet continua renovant i millorant l’enllumenat públic. En el segon semestre del 2020 s’han instal·lat 165 lluminàries noves de tecnologia LED. La inversió total ha estat d’uns 60.000€.

Les actuacions han consistit en la substitució de lluminàries antigues que generen contaminació lumínica i que són ineficients, per lluminàries que incorporen tecnologia LED molt més sostenibles i respectuoses amb el medi natural.

A més suposa una reducció del consum energètic en més d’un 50% i una més gran fiabilitat que redueix considerablement el nombre d’incidències.

S’han reutilitzat els suports existents i s’ha dissenyat una il·luminació que genera més sensació lumínica, no aportant més llum si no il·luminant millor i prioritzant al vianant, aprofitant les possibilitats que donen les noves fonts de llum per repartir-la de forma més òptima, i obtenir una major uniformitat.

Aquest enllumenat incorpora a part de criteris d’eficiència, gestió intel·ligent i salut i qualitat ambiental, també criteris d'igualtat de gènere per a espais públics més segurs i amb un major confort visual per poder desenvolupar activitats nocturnes.

Aquest enllumenat, incorpora criteris d’igualtat de gènere, generant espais nocturns amb una millor uniformitat lumínica i un major Índex de Reproducció Cromàtica (IRC),  que dona més capacitat a la llum artificial de reproduir els colors respecte a la llum natural. D’aquesta manera s’assoleixen espais públics més segurs i amb un major confort visual per poder desenvolupar activitats nocturnes.

S’ha establert com a norma general una tipologia de llum blanca càlida per a tota la ciutat i amb una alta eficiència energètica, exceptuant les zones més properes a la Serralada de Marina i la llera del Riu Besòs, en que s’ha establert un tipus de llum una mica menys eficient, però més respectuosa amb l’activitat nocturna dels éssers vius que habiten aquests parcs naturals tant importants pel nostre municipi.


 

Municipis: 
BarcelonèsSanta Coloma de Gramenet
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Les Piscines Municipals de Manresa reduiran un 35% el consum energètic amb la posada en marxa de 500 plaques fotovoltaiques

Article

La formació forma part del programa Nexe tecnologia, promogut pel Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de l'Hospitalet

Article


En el marc de la Setmana de la Mobilitat, Martorell ha celebrat una setmana d'actes i inici de nous projectes per promoure la mobilitat sostenible a la ciutat: bus elèctric, la fotolinera, el bicitancat o els camins escolar son algunes de les accions presentades.

Butlletí