Reforma Passiva i Consciència activa per fer front la pobresa energètica

Font: GBCe i Ajuntament de Barcelona

14/02/2020 - 22:52

Elaboració d’una eina d’ús obert per ajudar als gestors d’habitatge social (entitats socials) a establir un protocol d’actuació per reduir la pobresa energètica a les persones residents als habitatges

Per tal de posar fil a l’agulla a un dels eixos estratègics que promou el Pla Clima (Impuls a l’acció ciutadana) de Barcelona, l’abril de 2018 es van publicar les “Subvencions pel Clima”, una convocatòria d’ajuts de l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu d’impulsar projectes en col·laboració entre l’administració i la ciutadania per fer front al canvi climàtic i fomentar el treball en xarxa entre les entitats de B+S. Durant un any, a través d’aquests 11 projectes, s’ha treballat en temàtiques ben diverses com la reducció de la pobresa energètica, l’increment del verd urbà, difondre hàbits relacionats amb l’estalvi de recursos, la relació amb el litoral, el coneixement del canvi climàtic etc. El projecte Reforma Passiva i Consciència activa n'és un d'ells.

El projecte «Consciència Activa-Reforma Passiva» busca fer front a la pobresa energètica amb una perspectiva de justícia climàtica, ja que es dirigeix ​​a la població més vulnerable i que més patirà els efectes de l'canvi climàtic.

L'objectiu és la creació d'una eina d'ús obert, especialment adreçada a les entitats que gestionen habitatge social, i que els ajudarà a identificar les mesures de rehabilitació energètica més oportunes, incloses aquelles basades en el comportament dels usuaris. Seguint el model d'aprenentatge-servei amb les entitats d'inserció col·laboradores d'Hàbitat 3, es realitzaran petites intervencions d'emergència en els habitatges pilot. La transferència de coneixement entre les entitats és un dels valors afegits de el projecte.

Es pot descarregar l'eina a l'enllaç.

GBCe participa com a soci d'aquest projecte juntament amb la Fundació Hàbitat 3, gestora d'habitatge social de l'Tercer Sector Social i Ecoserveis, associació sense ànim de lucre que treballa per apropar l'energia a la societat.

El projecte s'ha  desenvolupat durant l'any 2019, gràcies a el suport de l'Ajuntament de Barcelona, ​​en el marc de l' «Compromís de Barcelona pel Clima».


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

La remodelació dels jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, suposa un pas endavant en la millora de l’eficiència energètica i la reducció de la contaminació en els treballs urbanístics. L’actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i dinamitzarà l’espai.

Article

S’instal·laran un total de 2.267 panells fotovoltaics en 7 centres esportius municipals, amb una superfície conjunta de 5.932,78 metres quadrats. Es calcula que generaran més d’1,69 milions de kWh anuals d’energia renovable, l’equivalent al consum energètic de 541 habitatges durant un any. Aquesta aposta per la generació d’energia des de equipaments municipals contribueix a la reducció de les emissions de carboni i al foment de l’autosuficiència energètica

Article

Barcelona Energia s’ha unit a la celebració de les Festes de la Mercè amb l’objectiu de contribuir a un esdeveniment més sostenible i ecològic, proveint energia renovable a tots els actes, exhibicions i espais del programa oficial.

Butlletí