Quines xifres hi ha al darrere de la gestió del transport públic de l'àrea de Barcelona?

12/04/2019 - 08:30

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha fet difusió d'un vídeo sobre el finançament del transport públic a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

La peça audiovisual descriu de manera molt didàctica els números que fan possible que els metros, els trens i els autobusos circulin cada dia pels carrers i túnels. Uns 1.700 milions d'euros l'any són els necessaris per fer que el conjunt del sistema de transport de Barcelona funcioni. I la majoria d'aquest pressupost es destina a costos de personal i al manteniment i suport tècnic.

Una xifra que sorprèn és el volum de passatgers que mou el conjunt de la xarxa de transport públic anualment (es fan més de 1.000 milions de viatges!) moguts pel conjunt de línies dels diferents operadors: TMB (metro i bus), FGC, Renfe, TRAM i diverses empreses d'autobusos urbans i interurbans de l'àrea metropolitana.

Al vídeo també s'especifiquen els diferents títols de viatge que gestiona l'ATM, fent especial èmfasi en la despesa de 47 milions d'euros per fer possible la bonificació de títols socials (T-jove, T-trimestre bonificada per a persones a l'atur...) i la creació dels títols ambientals (T-verda i T-aire). Al final també s'apunten alguns dels molts beneficis que aporta per a la societat i el medi ambient fer ús del transport públic: descongestionem les ciutats, millorem la qualitat de l'aire i reduïm la contaminació acústica, entre d'altres. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició. Les candidatures estan obertes obertes fins al 14 de gener.

Article

Un nou atles mostra el potencial per caminar o anar en bicicleta de Barcelona, València, Palma de Mallorca i Granada

Article

Al llarg de l’any 2023 l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) en el marc de la celebració dels seus 30 anys, organitza diverses activitats adreçades a socis i sòcies, i també, adreçades al conjunt de la ciutadania. 

Butlletí