Quatre escoles de Sant Cugat del Vallès estalvien 1.500 euros en aigua, llum i gas per destinar-los a la lluita contra la pobresa energètica

06/04/2018 - 09:58

Durant tot el mes de febrer els centres L’Olivera, Joan Maragall, Catalunya i La Floresta han participat a la 3a Marató de l’Estalvi Energètic.

La tercera edició de la Marató de l’Estalvi Energètic s’ha tancat amb èxit a Sant Cugat. Durant tot el mes de febrer quatre escoles del municipi –l’Olivera, Joan Maragall, Catalunya i La Floresta- han aconseguit rebaixar la factura de llum, aigua i gas aconseguint un estalvi econòmic total de de 1.570’5 €.

Aquests diners es donaran als serveis socials de l’Ajuntament per tal que es destinin a actuacions de lluita contra la pobresa energètica. 

Concretament, els estalvis aconseguits a les quatre escoles són els següents:

Llum: en consum d’electricitat, s’ha estalviat un 15’94% (7.023 kWh estalviats).

Aigua: s’ha estalviat un total de 82 m3, que representa un 7’71% del total.

Gas: l’estalvi generat ha estat del 3’06% (587 m3 estalviats).

Una iniciativa compartida entre 10 municipis

La tercera edició de la Marató d’Estalvi Energètic ha comptat amb la participació de 10 ajuntaments: Sant Cugat, Barcelona, Esplugues de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Manresa, Palau Solità i Plegamans, Sant Boi de Llobregat i Vilanova i la Geltrú. Entre tots aquests municipis s’ha generat un estalvi del 7’3% del consum elèctric (186.439 kWh estalviats), del 13’7% d’aigua (6.194 m3) i del 12’5% de gas (53.760 m3).


 

Municipis: 
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès

Relacionats

Article

Resultats de la II trobada per l’educació ecosocial el Dia Mundial del Medi Ambient 2023 a Sant Cugat del Vallès.

Article

L’acord, impulsat per la cooperativa i acordat amb Promusa, permet a Som Mobilitat disposar d’un espai de lloguer i un punt de càrrega a l’aparcament del Monestir, on es troba el vehicle que utilitzen els socis i sòcies.

Notícia

Sant Cugat posa en marxa sistemes d’estalvi energètic a l’Escola de Música, el Casal Mira-sol i l’escola Pins del Vallès. Finançats a través de l’AMB i dels projectes europeus SunHorizon i GeoFit, cada equipament estalviarà entre un 60 i un 70%

Butlletí