Proves d'un nou bus 100% elèctric

27/06/2016 - 09:07

S'emmarca en l'ambientalització de la flota de l'AMB, que en els propers anys adquirirà 450 busos amb emissions baixes o nul·les.

L'AMB ha començat avui a fer proves de circulació, a través de l'operador TUSGSAL, amb un nou bus 100% elèctric cedit per l'empresa Solaris. El vehicle -guardonat com a Autobús de l'Any 2016- circularà aquests dies per la zona del Barcelonès Nord en fase de proves, sense passatgers. L'autobús, amb un alt nivell de comoditat per als passatgers, garanteix les emissions zero, i contribueix a mantenir net l'aire de les ciutats, sense contaminants com el diòxid de carboni, els òxids de nitrogen o les partícules fines, molt perjudicials per a la salut.

Aquest autobús suposa un nou avenç en la mobilitat elèctrica, una de les grans apostes de l'AMB per reduir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l'aire de la metròpolis.

Aquesta prova pilot s'emmarca en el procés d'ambientalització de les flotes públiques de transport que està duent a terme l'AMB. L'organisme metropolità eliminarà progressivament els vehicles dièsel de la flota d'autobusos de transport públic i adquirirà, al llarg dels propers quatre anys, 450 nous autobusos amb emissions nul·les o molt baixes (híbrids, elèctrics i de gas natural).

Actualment l'AMB ja disposa d'un bus elèctric en el servei del Nitbus. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Vilanova i la Geltrú celebrarà la Setmana del Medi Ambient amb una vintena d'activitats que promouen el coneixement de la natura, la fauna i el territori proper, i que fomenten la mobilitat sostenible i l'educació ambiental.

Article

En una activitat promoguda per l'AMB, i amb el suport de Biciclot i Canvis en Cadena, les famílies s'organitzen per establir rutes segures en bicicleta cap als centres educatius. Aquest any, l'experiència es duu a terme en escoles de Montcada i Reixac, Viladecans i Barcelona. L'acompanyament durant el trajecte es complementa amb xerrades i formacions, així com una app mòbil que facilita l'organització de les rutes.

Article

Consisteix a introduir a l’App o al web www.atmoos.com els desplaçaments d’anada i tornada a l’escola, dades que permetran a l’Ajuntament prendre millors decisions sobre la mobilitat. L’alumnat i les famílies podran participar activament informant sobre punts del recorregut que considerin conflictius o que necessitin millores.

Butlletí