Prop de cinquanta mil punts LED per millorar l’eficiència energètica de Barcelona

29/01/2023 - 10:00

El 31% dels punts de llum de Barcelona són LED, el qual suposa un estalvi de 1.700 tones de CO2.

S’han invertit un total de 45 milions d’euros per reforçar i millorar l’enllumenat de la ciutat a través del Pla de renovació de l’enllumenat, el contracte de manteniment i amb les obres de noves urbanitzacions.

Per millorar la sensació lumínica, s’ha treballat amb els districtes per identificar punts foscos, especialment amb perspectiva de gènere. En els darrers anys s’ha actuat en uns 150 punts, en el 71% dels casos es van incorporar més punts de llum o es van reforçar, i en el 29% es van fer reorientacions dels punts de llum existents.

Els principals criteris que se segueixen en la renovació de l’enllumenat són els següents:

  • Millorar la sensació lumínica, és a dir, llum més ben repartida gràcies a la tecnologia LED (llum blanca).
  • Més uniformitat lumínica per evitar taques de llum.
  • Augmentar llum a la vorera i prioritzar les zones de vianants.
  • Diferent temperatura de color en vial i vorera per diferenciar els espais per a les persones i per als vehicles.
  • Optimització de les operacions amb sistemes de control i regulació.

A més de la renovació de l’enllumenat, també és indispensable el servei de manteniment que permet que la taxa d’avaries sigui inferior a l’1%.
 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Tres túnels de la ronda Litoral de Barcelona estrenen enllumenat LED que estalviarà energia i incrementarà la seguretat​

Article

Comença el projecte de desenvolupament d’una nova planta de fred d’alta eficiència a la Zona Franca que permetrà aprofitar el fred residual del procés de regasificació del gas natural liquat d’Enagás. A través de la Xarxa d’Ecoenergies Barcelona, la nova xarxa de fred estarà operativa al novembre del 2023 i permetrà cobrir necessitats de refrigeració a Mercabarna i el Port.

Article

Apagar els llums de Nadal una hora abans suposa una reducció de 42 hores: si en anys anteriors l’enllumenat nadalenc va estar encès 259 hores, enguany ho estarà 217. És una mesura d’estalvi del consum energètic acordada amb les patronals del comerç i la restauració.

Butlletí