Premis Bicimpuls 2022

04/11/2022 - 08:47

Convocats per Movement, l’empresa concessionària del servei Bicibox, aquest 2022 els premis #Bicimpuls arriben a la seva cinquena edició.

Els premis #Bicimpuls van néixer en 2018. En total ja s’han atorgat 20 premis, que han donat suport i visibilitat a diversos projectes que promouen l’ús de la bicicleta com a mode de transport quotidià a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Com altres anys, volem premiar projectes ciclistes en les següent 5 categories:

 1. Foment de la bicicleta per a la mobilitat quotidiana. Iniciatives que promouen la bicicleta com a mitjà de transport urbà quotidià i segur
   
 2. Ús de la bicicleta com a eina per generar activitat econòmica. Iniciatives d'emprenedoria que fan servir la bicicleta com a eina per generar activitat econòmica i/o llocs de treball.
   
 3. Ús de la bicicleta com a eina d'inclusió social. Iniciatives que fan servir la bicicleta com a eina per afavorir la inclusió social.
   
 4. Foment de l’ús de la bicicleta mitjançant l’organització i/o la participació en esdeveniments culturals. Iniciatives fan servir la bicicleta per impulsar esdeveniments o projectes culturals i/o per fomentar la cultura de la mobilitat ciclista.
   
 5. Projecte d'innovació o d'investigació relacionat amb la bicicleta. Projectes que aporten nous coneixements o noves eines tecnològiques per afavorir la mobilitat ciclista a les ciutats.

Es busquen doncs iniciatives realitzades per associacions, entitats, empreses, persones autònomes o col·lectius que treballen a la Metròpolis Barcelona, que apostin pel canvi d’hàbits a favor de la mobilitat en bicicleta, i que tinguin en compte l’impacte social i ambiental del seu projecte. Es valorarà positivament la inter cooperació, l’enfocament multidisciplinari i l’aplicació de les noves tecnologies. Es premiarà el caràcter original de les activitats, que aquestes puguin perdurar en el temps, i que serveixin d’exemple i puguin ser replicables en altres projectes.

A part del reconeixement a la bona feina feta, cada projecte guanyador obtindrà un premi econòmic de 3.000 euros. Aquest premi, s’haurà de destinar íntegrament a les activitats presentades a la candidatura guanyadora o altres activitats d’impuls a la promoció de la bicicleta. A més a més, es podran concedir mencions honorífiques (sense premi econòmic) a les candidatures que no guanyin, però que el jurat consideri d’un interès especial.

Les activitats que es presentin a la convocatòria dels premis BICIMPULS 2022 han de complir amb els següents requisits:

 • Hauran de dur-se a terme per associacions, entitats, empreses, autònoms o grups de persones, legalment constituïdes en el moment de l’atorgament.
   
 • Hauran d’aplicar-se, totalment o parcialment, en els municipis de l’AMB i estar adreçades a ciutadans o residents d’aquest àmbit.
   
 • Les activitats presentades hauran d’estar en funcionament en el moment de presentar-se la candidatura.
   
 • Una mateixa activitat no podrà presentar-se en més d’una de les categories dels premis.
   
 • Una activitat premiada a convocatòries anteriors dels premis BICIMPULS no podrà ser presentada de nou en aquesta convocatòria.
   
 • La presentació d’una candidatura als premis no és incompatible amb la participació en altres convocatòries de premis, subvencions o reconeixements d’altres administracions o entitats.
   
 • No podrà participar en els premis cap empleat de MOVEMENT, ni l’AMB ni cap Ajuntament o administració present a l’àmbit metropolità, ni les agències de màrqueting, publicitat o altres proveïdors implicats en l’organització del premis.

Consulteu el reglament i les bases d'aquesta convocatòria en el següent enllaç, prepareu tota la documentació requerida i a continuació adjunteu els documents omplint aquest formulari.

El termini de presentació de les candidatures començarà el 03 de novembre del 2022 a les 00:00 hores i finalitzarà el 12 de desembre de 2022 a les 24:00 hores.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'AMB ha pres aquesta mesura per facilitar la intermodalitat, davant la petició de l'ATM de limitar temporalment els vehicles de mobilitat personal al transport públic.

Article

El programa, dotat amb 150.000€, donarà suport a quatre startups amb solucions innovadores per a la digitalització de les estacions, la satisfacció del client, l'aplicació 3D i altres tecnologies disruptives que ajudin a imaginar nous escenaris de mobilitat.

Butlletí