Pous canadencs per aprofitar l’energia geotèrmica a l’Aula de Natura de les Franqueses del Vallès

23/05/2022 - 08:54

Es tracta d’un sistema que utilitza la temperatura emmagatzemada a l’interior de la Terra

Durant el mes de febrer, al Parc del Falgar i la Verneda han començat les excavacions amb uns tubs sota a terra a prop de l’Aula de Natura. Les obres avancen i ja s’hi han instal·lat els pous canadencs que permetran aprofitar la temperatura emmagatzemada a l’interior de la terra. Seguint la filosofia del projecte del parc, l’Aula de Natura s’ha construït tenint en compte els principis de sostenibilitat ecològica i, per tant, d’estalvi energètic. I aquesta és la premissa que segueix ara la instal·lació de pous canadencs.

El subsòl, a certa profunditat, sempre es manté a una temperatura estable durant tot l’any. Els pous canadencs tenen com a objectiu utilitzar aquesta temperatura constant per climatitzar els edificis, proporcionant frescor a l’estiu i una reducció de fred a l’hivern. Això s’aconsegueix fent excavacions a uns metres de profunditat i instal·lant uns tubs per aprofitar l’energia geotèrmica. D’aquesta manera l’Aula de Natura disposara d’un sistema de climatització i ventilació sostenible fent servir recursos naturals.
 


 

Municipis: 
Vallès OrientalLes Franqueses del Vallès
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès continua amb el seu compromís amb l’energia solar fotovoltaica i crearà 8 grans centres de producció fotovoltaica ubicats a les cobertes d’edificis municipals que també donaran cobertura al seu voltant en un radi de 500 metres. El cost total del projecte és d’1,2 milions d’euros i podria optar a una subvenció del 90% per part de la Diputació de Barcelona. Així, tots els equipaments municipals funcionaran amb energia solar.

Article

Les Franqueses ha presentat el Pla Estratègic de la Bicicleta, un projecte que pretén fomentar l'ús quotidià d'aquest mitjà de transport i encaminar el municipi cap a una mobilitat més sostenible, en un acte obert a la ciutadania per poder explicar de primera mà el projecte i recollir els dubtes i aportacions dels veïns i de les veïnes del municipi.

Butlletí