Pla de Sostenibilitat Ambiental de Sant Vicenç dels Horts

El Pla preveu destinar prop de 2 milions d'euros a transformar la ciutat
09/07/2021 - 08:28

A partir del 2022 s’iniciaran les obres per adequar diverses vies per promoure la mobilitat sostenible i la transició energètica

Els Serveis Municipals de l’Ajuntament ja han engegat les tasques necessàries per tirar en davant totes les actuacions, que seran finançades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona

El Ple municipal del mes de maig va aprovar per unanimitat el Pla de Sostenibilitat Ambiental (PSA), coordinat pels Serveis Municipals de l’Ajuntament i finançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Valorada en 1.753.251 euros, aquesta iniciativa permetrà al Consistori afrontar projectes per promoure la transició ecològica i energètica, posant especial atenció en els criteris que contribueixin a assolir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de Nacions Unides i que tenen en compte la situació d'emergència climàtica actual.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino , ha destacat el Pla de Sostenibilitat Ambiental com “ una oportunitat per reforçar les polítiques de mobilitat urbana sostenible i adaptar-la als objectius que volem assolir: una ciutat més neta, justa, accessible ”. Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, María Peláez ha afegit: “ Volem impulsar tantes actuacions com sigui possible per garantir el futur del planeta; el món local és palanca d’actuacions transformadores que beneficiaran especialment a les generacions futures ”.

Així, a partir del 2022 s’iniciaran diverses actuacions a la via pública que suposaran un impacte positiu per a la ciutat:

• Reforma integral del carrer de Barcelona (395.000 euros): entre els carrers d’Àngel Guimerà i Lluís Companys, es reconvertirà en un passeig amb plataforma única, mobiliari urbà, etc.

Zona de Baixes Emissions a Vila Vella (48.700 euros): es restringirà el trànsit rodat als carrers del barri, s’instal·laran càmeres de videovigilància i de control d’accés, es renovaran els parquímetres i s’implantarà l’app metropolitana per regular la distribució de mercaderies.

• El nou parc del Molí dels Frares (484.310,21 euros): es construirà el nou espai verd adaptada a la vegetació de la zona, esdevenint un espai més accessible per a totes les persones.

• Millora del clavegueram del carrer de Girona (64.700 euros): s’actuarà per evitar les inundacions al pont de la Virgen de la Soledad, perquè no s’hagi de tallar la circulació quan hi ha precipitacions intenses.

• Implantació de nous carrils bici i vies pedalables (34.700 euros): es posaran aquest tipus de vies als carrers d’Àngel Guimerà (entre c. Comerç i camí de Can Manyà), i al carrer de Comerç (entre c. Àngel Guimerà i parc del Mamut).

• Millora del camí forestal entre Sant Roc i l’estació del carrilet de Sant Vicenç (150.000 euros): s’arranjarà el camí forestal que uneix el barri amb la passarel·la de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. S’il·luminarà el vial i es condicionarà el ferm.

• Millora dels accessos de les parades de l’autobús (26.000 euros): es reordenarà el mobiliari, s’ampliaran les voreres i les plataformes de les parades de l’avinguda de Sant Roc, l’Institut Frederic Mompou/Piscina municipal la Blava. També hi haurà marquesina doble a la parada de l’estació FGC de Sant Vicenç.

• Es crearà el parc del Turó (105.013,24 euros): es donarà forma a aquest parc fomentant els usos de lleure, millorant els accessos i el ferm, instal·lant mobiliari i jocs infantils, plantant nou arbrat, etc.

• S’instal·laran plaques fotovoltaiques a diversos equipaments (464.982 euros): es posaran sistemes fotovoltaics al magatzem municipal, a les escoles Joan Juncadella, Sant Antoni i la Guàrdia. Es fomentarà l’autoconsum energètic i l’excedent repercutirà en rebaixes a la factura de la llum.

• Nous aparcaments per a bicicletes (36.300 euros): hi haurà dos aparcaments bicibox (amb capacitat per a 14 biciletes cadascun) a l’estació FGC de Can Ros i al parc del Mamut Venux.

Implantació d’electrolineres (8.000 euros): hi haurà punts de càrrega per a vehicles elèctrics a la Foneria, al carrer del Comerç (número 5), al carrer de Mossèn Jacint Verdaguer (número 230), i al Molí dels Frares.

L'AMB treballa amb la previsió de poder iniciar els projectes al llarg dels propers dos anys.


 

Municipis: 
Baix LlobregatSant Vicenç dels Horts

Relacionats

Article

L’alcaldessa de Barcelona i els alcaldes de Madrid, Sevilla i València, amb el suport del Govern espanyol, han signat la declaració institucional “Ciutats climàticament neutrals el 2030”, que s’emmarca dins de la iniciativa Cities 2030, per promoure formes innovadores de col·laboració entre ciutats, actors i sectors clau perquè accelerin la transformació necessària per arribar a ser ciutats sostenibles, saludables i resilients davant l’emergència climàtica actual.

Article

La Casa de l'Energia és un espai d'informació, assessorament i reflexió que neix amb vocació de donar suport a la ciutadania, comerços i empreses per dur a terme la necessària transició energètica. 

Article

L’Ajuntament de Reus impulsarà la creació d’una comunitat energètica de fins a 6,2 MWp de potència al polígon Reus que aprofitarà les cobertes d’edificis públics i privats per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques que podran subministrar energia als edificis municipals i a les empreses instal·lades al polígon, en un radi de 500 metres, i aprofitar l’excedent per a produir hidrogen verd.

Butlletí