Parlem de... 'Eficiència energètica'

Redacció
08/12/2013 - 00:00

Aquesta publicació aborda les diferents perspectives d'una qüestió que desperta cada cop més interès en les administracions locals: l'eficiència energètica. Aquest àmbit és tant important perquè combina la utilització intel·ligent dels recursos naturals amb un estalvi econòmic significatiu. També incorpora algunes reflexions valuoses que ens mostren que la participació ciutadana és un instrument molt útil a l'hora de mirar el futur amb l'eficiència energètica com a clau per a la implementació del desenvolupament sostenible i per a la lluita contra el canvi climàtic.

Mercè Rius, diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, va ser l'encarregada, el passat 2 de desembre, de presentar aquest llibre, Eficiència energètica, promogut per l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació. Ho va fer dins els col·loquis del cicle "Parlem de...", on es tracten temes d'actualitat per al món local i per a la ciutadania en general.

La publicació, que s'ha editat en format digital, forma part de la col·lecció Documents de Treball, que la Gerència de Serveis de Medi Ambient publica d'ençà de 25 anys amb continguts ambientals d'interès municipal.

L'àmbit de l'eficiència energètica és un dels camps prioritaris de la Diputació de Barcelona, tant pel seu interès ambiental com, en els darrers anys, pel seu component estratègic d'estalvi econòmic i racionalització dels recursos en el món municipal.

Durant la sessió, la diputada Mercè Rius va presentar l'actuació de la Diputació de Barcelona en matèria d'energia, estalvi i eficiència energètica, un dels àmbits on desenvolupa una activitat més intensa. A l'acte, també van intervenir els dos autors de la publicació: Isidre Virgili, excap de la Secretaria Tècnica de la Comissió Central de Subministraments, i Jordi Serra, del Clúster d'Eficiència Energètica de Catalunya.

Al final de l'acte, es va obrir un debat on es van plantejar diverses qüestions relacionades amb l'eficiència energètica als municipis, com ara les fórmules de col·laboració publico-privada en la gestió energètica local mitjançant les empreses de serveis energètics o els impactes que pot tenir la reforma local en la gestió de l'energia, especialment en els municipis petits.

La Diputació de Barcelona, a través de la Llibreria de la Diputació, organitza periòdicament aquest format de presentació de les seves publicacions que, sota el títol genèric Cicle de col·loquis "Parlem de...", vol aprofitar per obrir el debat sobre tot allò que interessa al món local.

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Article

La Setmana de la Natura té lloc del 22 de maig, Dia Internacional de la Biodiversitat, al 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, i és una bona oportunitat per apropar-se a conèixer i passar a l’acció per la natura, a través de les més de 500 activitats que tindran lloc arreu de Catalunya.

Article

 

Descobreix "El bosc a la taula"! Aquest fascinant llibre és molt més que una simple col·lecció de receptes. És una poderosa eina de promoció de la gestió forestal sostenible a Catalunya.

Butlletí