Paris construeix l’hort urbà més gran del món

Produirà 1.000 quilos de fruites i verdures al dia en temporada alta
11/01/2020 - 08:00

L'hort urbà més gran del món ocuparà el terrat d'un dels pavellons del parc d'exposicions de Paris Expo Porta de Versalles.

Es tracta d'una extensió de terreny equivalent a dos camps de futbol, 14.000 metres quadrats on s'hi cultivaran fins a trenta classes diferents d'aliments (tomàquets, albergínies, pebrots, bledes, enciams, espinacs i maduixes, però també flors comestibles). El projecte formarà part de la metamorfosi que està construint Viparis, l'empresa que ha assumit aquest repte i que està portant a terme l'immens parc d'exposicions situat al districte 15 de la capital, al sud-oest de París.

Està previst que hi treballin una vintena d'horticultors que proveiran els restaurants del parc, així com els habitants de la zona i dels municipis veïns, a través de menjadors col·lectius i hotels, i es preveu que produeixi 1.000 quilos de fruites i verdures al dia en temporada alta a partir de la primavera vinent. La tècnica de cultiu és la aeropònica, en la qual les arrels es mantenen exposades a l'aire i es reguen amb una solució nutritiva. Tot i que no es faran servir conservants químics ni pesticides, els productes no tindran el distintiu ecològic perquè a França s'exigeix que les plantes es conreïn al sòl.

La capital francesa compta ja amb altres projectes d'agricultura urbana tot i que de mides molt més petites. És el cas de La Recyclerie, situada en una antiga estació de trens al nord de la ciutat, amb gairebé 1000 m2. O bé La Caverne, on es cultiven productes ecològics a petita escala en un pàrquing subterrani en desús, alhora que es promou la inserció laboral al barri obrer on estan situats, també al nord de la ciutat, prioritzant els llocs de treball per als veïns.

Més informació Viparis.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Article

Un estudi de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) avalua els beneficis d’omplir les ciutats d’horts urbans.

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Butlletí