Osona Bici

Font: Osona Bici

15/09/2019 - 08:30

Iniciativa popular i col·laborativa per crear una xarxa ciclista segura a Osona que faci front a l'emergència climàtica, promogui la mobilitat quotidiana en bicicleta i fomenti un turisme sostenible. 

A Osona hi ha desenes de camins transitables de terra o asfalt aptes per gairebé qualsevol tipus de bicicleta i que uneixen poblacions de forma segura, lluny del trànsit motoritzat i amb el mínim desnivell. Alguns trams requereixen de petites actuacions a un molt baix cost. Un grup de persones d'Osona, per iniciativa pròpia, s'han unit per promoure l'ús de la bici a la comarca en uns moments d'emergència climàtica sota el projecte Osona Bici.

La xarxa ciclista segura a Osona unirà 26 localitats de la comarca al llarg de 228,4km.

En l'actual fase del projecte s'està elaborant el mapeig col·laboratiu de la Xarxa Ciclista Segura d’Osona establint criteris específics, en col·laboració amb persones o entitats voluntàries de la comarca i Cyclocat.cat. Qui tingui interès en col·laborar es pot convertir en Sherpa voluntari.

Un cop les rutes hagin estat traçades i avaluades sobre el terreny, les farem públiques i descarregables a través d'aquest lloc web, a les xarxes socials, Cyclocat.cat i altres llocs web com OpenCycle Maps.


 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

La publicació coral Educación ecosocial a la luz de los siete saberes de Edgar Morin - d'accés gratuït - ha estat coordinada per José Manuel Gutiérrez-Bastida i José Ignacio De Guzmán-Alonso.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Estimada Collserola és un llibre de Raúl Deamo per Barcelona Carnet de Voyage.

Butlletí