Noves instal·lacions fotovoltaiques a Vilanova i la Geltrú

16/02/2023 - 09:31

L'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID) i el Centre Cívic de Sant Joan de Vilanova i la Geltrú disposen des de fa poques setmanes d'energia generada per plaques solars fotovoltaiques. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú mitjançant l'Agència Local de l'Energia i el suport de la Diputació de Barcelona, ha incorporat a l'EMAID una instal·lació fotovoltaica per autoconsum de 10 kW de potència i a la coberta del centre cívic una de 5 kW.

El regidor de Medi Ambient, Xavier Serra, explica que "aquestes instal·lacions cobreixen aproximadament un 30% del consum del mateix edifici, són actuacions destinades a millorar la sostenibilitat". Serra aposta per "treballar cap a la descarbonització de les energies", i avança la intenció de disposar de més instal·lacions d'aquestes característiques aquest any, "intentarem fer una segona fase aquí, a l'EMAID i també al centre cívic Molí de Vent".

En el cas de la instal·lació solar fotovoltaica de l'Escola Municipal d'Art i Disseny es preveu generar 18.453 kWh. Això permetrà un estalvi econòmic anual de 3.229 €. Respecte a la instal·lació situada a Sant Joan es preveu una generació anual de 7.206 kWh i un estalvi de 1.171 €.

En aquestes dues actuacions s'aconsegueix una reducció amb emissions de CO2 de 6.645,68 kg, segons mix abril de 2022.

La generació d'aquestes dues instal·lacions permetrà, com a mínim, un estalvi del 30% en el consum.

Aquestes instal·lacions s'afegeixen a les ja existents al Centre de Resiliència i Sostenibilitat Can Pahissa, a l'edifici adjunt a la Casa Consistorial (edifici d'Urbanisme), i a una petita instal·lació col·locada al Pavelló Isaac Gàlvez.

El cost de les dues instal·lacions ha estat de 15.776,51 € (inclòs IVA) en el cas de l'Escola Municipal d'Art i Disseny i de 9.191,69 € (inclòs IVA) en el cas del Centre Cívic.

L'Ajuntament preveu noves plaques solars per autoconsum en edificis municipals. Les més immediates podrien ser l'ampliació de la coberta de l'EMAID, que també donaria servei al pavelló de la plaça de les Casernes i el Centre Cívic del Molí de Vent. La biblioteca Armand Cardona Torrandell, a més, ha rebut una subvenció estatal per millorar-ne l'eficiència energètica que també inclou plaques fotovoltaiques i hi ha la previsió d'una instal·lació a l'edifici municipal de la casa de Cultura, a la plaça de la Vila, posterior a l'adequació de la coberta.


 

Categories: 
Municipis: 
GarrafVilanova i la Geltrú

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament d'Argentona ha iniciat la instal·lació de 30 nous panells fotovoltaics a la coberta de l'edifici de l'Ajuntament nou, una inversió que està finançada a parts iguals per la Diputació de Barcelona i una línia d'ajuts provinents dels fons europeus FEDER, dins del programa per a l'impuls de les entitats locals cap a una economia baixa en carboni. 

Notícia

El Pavelló Poliesportiu 2 de Masquefa compta amb plaques fotovoltaiques d’autoconsum gràcies al suport de la Diputació de Barcelona.

Article

Vuit projectes per instal·lar plaques fotovoltaiques en grans equipaments de la ciutat de Barcelona.

Butlletí