Nova instal·lació de biomassa a Moià

24/05/2024 - 17:43

L'Ajuntament de Moià instal·la una xarxa de calor amb caldera de biomassa al voltant de l'Escola Josep Orriols i Roca.

La caldera forma part d’un projecte per substituir el consum d’energies no renovables i reduir en un 77% el cost del combustible anual

L’Escola Josep Orriols i Roca i la Llar d’Infants els Garrofins són l’epicentre del projecte per a substituir el consum d’energies fòssils com el gasoli per energia renovable amb estela forestal de proximitat.

Fa unes setmanes van començar els treballs per instal·lar una caldera de biomassa que formarà part de la xarxa de calor que alimentarà els tres edificis, les dues escoles i el gimnàs de la Josep Orriols i Roca.

L’actuació inclou les instal·lacions tèrmiques de la caldera, la sitja i la xarxa de calor, l’obra civil corresponent i la reforma de les instal·lacions de generació tèrmica de cadascun dels edificis per permetre la incorporació d’energia procedent de la biomassa. El cost total de l’obra adjudicada és de 326.700 € i es compra amb una subvenció de 267.192,05 € de la Diputació de Barcelona a través del programa Renovables 2030.

Actualment, els tres equipaments escolars municipals tenen un cost de combustible anual de 35.961,73 €, però amb la nova instal·lació es preveu que el cost del combustible per cobrir les necessitats tèrmiques es reduirà a uns 8.061 €, cosa que suposarà un estalvi de gairebé 28.000 € i de 78 tones de gasos d’efecte hivernacle cada any.

Pel que fa al consum energètic actual, aquest prové del gasoil i supera els 280.000 kWh a l’any. Amb la caldera de biomassa, el consum energètic provinent d’estella forestal serà de 251.922 kWh a l’any, la qual cosa suposa un estalvi d’energia primària de 28.078 kWh anuals.

 


 

Municipis: 
MoianèsMoià

Relacionats

Article

El municipi cobreix ja el 75 % dels consums de calor dels edificis municipals amb biomassa, i enguany preveu arribar al 100 %.

Article

Inaugurada la VIII edició del Velèctric amb un vehicle d’hidrogen com a principal reclam.

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Butlletí